Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Λάρισα: Επείγουσα προκαταρκτική για το περιστατικό με τη σύφιλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο….

Την εντολή έδωσε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης έπειτα από το περιστατικό με γυναίκα – προσβεβλημένη από σύφιλη – η οποία γέννησε παραμονές Χριστουγέννων


Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης μετά την αναστάτωση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των εργαζομένων στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μητέρα με σύφιλη γέννησε την παραμονή των Χριστουγέννων, ωστόσο, η νόσος δεν είχε διαγνωστεί νωρίτερα.

“Από την στιγμή που πληροφορηθήκαμε μέσω δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό Τύπο, για ύπαρξη περιστατικού σχετικά με ενδεχόμενη έκθεση σε σύφιλη ιατρών και νοσηλευτών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εδόθη ΑΜΕΣΑ εντολή από τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προς τον Διοικητή του Π.Γ.Ν. Λάρισας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των διαλαμβανόμενων στο δημοσίευμα και να ενημερωθεί άμεσα η Υ.Πε. για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σερέτης, σύμφωνα με το larissanet.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα το περιστατικό μεταφέρθηκε στις 24 Δεκεμβρίου από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο ΠΠΓΝΛ το οποίο εφημέρευε. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την εισαγωγή στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Πηγή: larissanet.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares