Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Λάρισα: Ελεύθερος μετά την καταδίκη του ο Ρομά που καλούσε σε βίντεο στο TikTok ομοεθνείς του να σκοτώσουν αστυνομικούς

Αφορμή ο θάνατος του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη

Ελεύθερος αφέθηκε ο 43χρονος Ρομά ο οποίος είχε ανεβάσει βίντεο στην δημοφιλή πλατφόρμα Tik Tok με το οποίο καλούσε ομοεθνείς του να σκοτώσουν αστυνομικούς με καραμπίνες, καλάσνικοφ και Ούζι για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ο οποίος έφυγε από τη ζωή από πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, στη διάρκεια καταδίωξης, στην Θεσσαλονίκη.

Το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας του επέβαλλε χθες ποινή φυλάκισης έξι μηνών αλλά με τριετή αναστολή για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Ο 43χρονος είχε συλληφθεί στις 20 Δεκεμβρίου και το επίμαχο βίντεο είχε κατέβει από την πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», κατά τη διάρκεια της απολογίας έριξε την ευθύνη για το βίντεο στο ποτό.

«Ήμουν μεθυσμένος. ήπια δύο μπουκάλια βότκα και είπα πέντε κουβέντες παραπάνω», φέρεται να είπε ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο ίδιος εξήγησε πως στο βίντεο δεν αναφερόταν στους αστυνομικούς, αλλά στους Ρομά, με τους οποίους είναι ιδεολογικά αντίθετος. Επίσης, είπε πως θα κάνει ένα βίντεο για να ζητήσει ένα «τεράστιο συγνώμη».

Η υπεράσπιση του ζήτησε την απαλλαγή του κάνοντας λόγο για μέθη και μειωμένο καταλογισμό ενώ ανέφερε πως χρησιμοποιήθηκε από άλλους.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε την ανάγκη της μη επανάληψης τέτοιου καλέσματος, χαρακτηρίζοντας το κάλεσμα που τον οδήγησε στο δικαστήριο «μεμονωμένο».

newsbreak.gr

Shares