Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Λαμία-Άρης 2-1: Τεράστια νίκη για τους Φθιωτούς που έβαλαν «φωτιά» στη μάχη της παραμονής

Η Λαμία πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη κόντρα στον Άρη με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League και έβαλε… φωτιά στην υπόθεση παραμονή.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν χάρη στα γκολ των Σλίβκα και Βέργου στο 15′ και 26′ αντίστοιχα, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι Θεσσαλονικείς ήταν να μειώσουν με τον Μπράμπετς στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η εικόνα του αγώνα
Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να μπήκαν πιο ορεξάτα στο ματς, ωστόσο έπειτα από το πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές. Μάλιστα, στο 15’ άνοιξαν και το σκορ, όταν ο Νταβίντ Σιμόν βρήκε ωραία τον Σλίβκα μέσα στην περιοχή και ο Λιθουανός με σουτ νίκησε τον Χουλιάν Κουέστα για το 1-0. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Άρη είχε προβλήματα. Κι αν η κίτρινη κάρτα στον Νικολά Ενκουλού ήταν το προειδοποιητικό μήνυμα, στο 26’ το λάθος του Καμερουνέζου στόπερ έδωσε την ευκαιρία στον Βέργο, που έκλεψε την μπάλα, να «εκτελέσει» τον Κουέστα για το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το… φιλί της ζωής λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Από εκτέλεση φάουλ του Λουίς Πάλμα στη μεσαία γραμμή και πρώτη κεφαλιά του Βλάντιμιρ Νταρίντα, ο Μπράμπετς με δεύτερη κεφαλιά νίκησε τον Θανάση Γκαραβέλη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Γκολ που έδωσε τη δυνατότητα στον Απόστολο Τερζή να κάνει διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα, θέλοντας να ωθήσει την ομάδα του στην ανατροπή.

Η βροχή που ξεκίνησε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, έπαιξε το δικό της ρόλο. Ο Άρης απείλησε στο 55’, με την κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία έπειτα από σέντρα του Μάρβιν Πίρσμαν, να περνάει δίπλα από το δοκάρι. Στην άλλη πλευρά, ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ ανάγκασε σε εξαιρετική επέμβαση τον Κουέστα με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ενώ στο 62’ ήταν η σειρά του Φαμπάνο Λέισμαν να σπαταλήσει σπουδαία ευκαιρία από τη μικρή περιοχή.

Η τελευταία κλασική ευκαιρία χάθηκε για τον Άρη στο 78’, όταν ο Νταρίντα πέρασε την μπάλα στον Ράφαελ Καμάτσο, αυτός βρήκε τον Αντρέ Γκρέι στο ύψος του πέναλτι, αλλά το πλασέ του αφύλακτου Τζαμαϊκανού ήταν άστοχο. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, αφού ο Γιώργος Σαραμαντάς πρόλαβε με τρομερή προβολή το πλασέ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Έτσι, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη στη σεζόν και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, ρίχνοντας, παράλληλα, τον Άρη, στην έκτη.

Πηγή: iefimerida

Shares