Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Λάμπρος Τζούμης στον Focus FM: Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας – Ενδέχεται να τιναχθούν στον «αέρα»;

Χαμηλά έθεσε τον πήχη των προσδοκιών για τις διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Λάμπρος Τζούμης.

Μιλώντας στον Focus FM και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση εξήγησε ότι «από τη μία πλευρά η Ελλάδα θέλει να συζητήσει μόνο το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών και, μάλιστα, μόνο της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, και από την άλλη πλευρά η Τουρκία μας υπενθυμίζει καθημερινά και με τις δηλώσεις που γίνονται από Τούρκους αξιωματούχους αλλά και με τις επιχειρησιακές δράσεις ότι θέλει να βάλει στο τραπέζι όλα τα θέματα που έχει θέσει κατά καιρούς».

«Εάν η Ελλάδα αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού ξεκινήσουν, και με δεδομένο ότι η Τουρκία θα βάλει στο τραπέζι όλα τα θέματα που έχει θέσει κατά καιρούς (αποστρατιωτικοποίηση νησιών και γκρίζες ζώνες), θα πρέπει να περιμένουμε την επίρριψη ευθυνών για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων και η Τουρκία θα επανέλθει στην κλιμάκωση της έντασης», ανέφερε.

Ο αντιστράτηγος εκτίμησε ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα λέγοντας χαρακτηριστικά «Με την Τουρκία βρισκόμαστε σε μια τροχιά σύγκρουσης. Μπορεί να μην είναι στρατιωτική σύγκρουση αλλά σίγουρα θα είναι μια διπλωματική αντιπαράθεση, η οποία θα μας οδηγήσει σε μία υποχώρηση».

 

 

 

 

Shares