Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021

Λα Πάλμα-Live: Η λάβα συνεχίζει την καταστροφική της πορεία-Εκκενώσεις πόλεων

Λα Πάλμα: Η καταστροφική κάθοδος της λάβας από το ηφαίστειο, που συνεχίζει να διασχίζει την ενδοχώρα, έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, με τις Αρχές να προχωρούν σε νέες εκκενώσεις πόλεων για λόγους ασφαλείας

Οι αρχές στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα διέταξαν την εκκένωση των πόλεων Ταχούγια, Τακάντε ντε Αμπάχο και του τμήματος της Τακάντε ντε Αρίμπα, που δεν είχε εκκενωθεί ακόμη, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου, έγινε σήμερα γνωστό από τις υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.

Οι αρχές έδωσαν αρχικά εντολή στους κατοίκους αυτών των πόλεων να μείνουν στα σπίτια τους, όμως προχώρησαν στην επιχείρηση εκκένωσης λόγω της ολοένα και πιο έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παρακολουθείστε live την εξέλιξη του φαινομένου

Η καυτή λάβα που φτάνει την θερμοκρασία των 1.000 βαθμών Κελσίου, συνεχίζει την καταστροφική της πορεία με προορισμό την θάλασσα. Οι Αρχές έχουν δημιουργήσει μια ζώνη αποκλεισμού καθώς όταν η λάβα αγγίξει τον ωκεανό, αναμένονται ένα σύννεφο τοξικών αερίων.

Αυτή η κατάσταση ανησυχεί τις αρχές, καθώς η αντίδραση της λάβας που έρχεται σε επαφή με το αλμυρό νερό «θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκρήξεις και εκπομπές τοξικών αερίων», σύμφωνα με την ομάδα κρίσης από το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης των Καναρίων Νήσων (Pevolca).

Με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares