Τρίτη , 9 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

La Liga: Ζητά να ακυρωθεί το συμβόλαιο του Εμπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν

Δεν φαίνεται να έχει τελειώσει η κόντρα ανάμεσα στην ισπανική ποδοσφαιρική Λίγκα (La Liga) και την Παρί Σεν Ζερμέν για τα… μάτια του Κιλιάν Εμπαπέ


Η διαμάχη ανάμεσα στην ισπανική ποδοσφαιρική Λίγκα (La Liga) και την Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η La Liga ζήτησε τη λύση του συμβολαίου του Κιλιάν Εμπαπέ με την πρωταθλήτρια Γαλλίας, ενώπιον του διοικητικού δικαστηρίου του Παρισιού.

Ένα αίτημα το οποίο συνοδεύτηκε κι από ακόμη ένα, με το οποίο διεκδικεί την ακύρωση της έγκρισης των λογαριασμών του συλλόγου από το DNCG (το όργανο που εποπτεύει τα οικονομικά των συλλόγων της γαλλικής Ligue 1).

Σύμφωνα με το AFP, τα δύο αυτά αιτήματα απορρίφθηκαν προσωρινά λόγω έλλειψης επείγοντος και θα εξεταστούν επί της ουσίας σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Το περιμέναμε», εξήγησε ο Χουάν Μπράνκο, Γάλλος δικηγόρος της La Liga. Για τον ίδιο «ήταν τεχνική προσφυγή, σημασία έχει η κρίση επί της ουσίας».

Αυτές οι δηλώσεις «είναι μόνο ένα πρώτο βήμα πριν προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, μέσα σε λίγους μήνες», συνέχισε ο Μπράνκο.

Επίσης, σύμφωνα με τον Γάλλο δικηγόρο, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν συμμορφώθηκε με «τα κριτήρια και τους δείκτες που προβλέπονται από τους κανονισμούς των LFP και DNCG καθώς κι αυτούς που εκδίδονται από την UEFA», μέσω των κανόνων του Financial Fair Play.

Η La Liga, σύμφωνα με τα λόγια του Χουάν Μπράνκο, κατηγορεί ευθέως την πρωταθλήτρια Γαλλίας ότι παρουσίασε «ψευδείς προϋπολογισμούς, εσκεμμένα ευφάνταστους προϋπολογισμούς προβλέψεων.

Η LFP δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει επικυρώσει αυτό το συμβόλαιο (του Μπαπέ), ενώ το DNCG θα έπρεπε να είχε αναγνωρίσει την παραβίαση από την Παρί των κανόνων του Financial Fair Play σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Πηγή: fosonline.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares