Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

La Liga, Μπατσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: Όρθια με Ράκιτιτς στη μάχη του τίτλου…

Ο Κροάτης χάρισε τους τρεις βαθμούς στους «μπλαουγκράνα» με το γκολ που σημείωσε στο 71′ – Στους συν τρεις βαθμούς με ένα παιχνίδι περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης…

Μετριότατη και πάλι η Μπαρτσελόνα, ανέβηκε στο +3 από την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με ματς περισσότερο.

Οι Μπλαουγκράνα ήταν ξανά αργοί, προβλέψιμοι και χρειάστηκαν ένα γκολ του Ιβάν Ράκιτιτς στο τελευταίο εικοσάλεπτο (71′) για να λυγίσουν μια πολύ καλά στημένη Αθλέτικ Μπιλμπάο, ώστε να βρεθούν στο +3 από την Ρεαλ Μαδρίτης, έστω και με ματς περισσότερο.

Κακό το πρώτο 45λεπτο, στο οποίο οι Μπλαουγκράνα απείλησαν ελάχιστα, με εξαίρεση μια πολύ ωραία ενέργεια και πάσα του Μέσι, την οποία δεν εκμεταλλεύτηκε ο Λουίς Σουάρες, σουτάροντας άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι, παρ’ ότι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές λόγω ροτέισον, κράτησαν με άνεση την αντίπαλη επίθεση και, μάλιστα, πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ, με κούρσα και πλασέ ελάχιστα άουτ του Ινιάκι Γουίλιαμς, αλλά και κοντινή κεφαλιά του Γεράι Άλβαρεθ.

Ήταν ξεκάθαρο ότι η Μπάρτσα χρειάζονταν αλλαγές και, αυτή την φορά, ο Σετιέν τις έκανε νωρίτερα. Ο Ρίκι Πουτς άλλαξε εικόνα στην μεσαία γραμμή με την είσοδό του αντί του (απογοητευτικού) Αρτούρ, ο οποίος μάλλον έχει το μυαλό στην μεταγραφή του (;) στην Γιουβέντους.

Ο Ανσού Φατί είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες (η μια ήταν σουτ στο δοκάρι), ενώ ο Ιβάν Ράκιτιτς έμελλε να πετύχει το γκολ της νίκης όταν, κερδίζοντας κόντρες και χάρη σε ασίστ (κατά λάθος) του Μέσι, σκόραρε στο 71ο λεπτό.

Το πρώτο του γκολ του Κροάτη με την Μπάρτσα από τον Μάρτιο του… 2019 σε Clasico στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έλυσε τα πόδια των Καταλανών, οι οποίοι έχασαν ευκαιρίες για πιο ευρεία νίκη. Εντέλει, νίκη, τρεις βαθμοί και στο «κόλπο» του τίτλου, αλλά κακές εντυπώσεις και πάλι…

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα – Αρτούρ (56′ Ρίκι Πουτς), Μπουσκέτς (64′ Ράκιτιτς), Βιδάλ – Μέσι, Σουάρες (85′ Μπρέιθγουεϊτ), Γκριεζμάν (65′ Φατί).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Γαΐθκα Γαριτάνο): Ουνάι Σιμόν – Ντε Μάρκος, Γεράι, Ουνάι Νούνιεθ, Μπαλενθιάγα – Ουνάι Λόπεθ (57′ Ντάνι Γαρθία), Βέσγα – Λέκουε (69′ Κάπα), Σανθέτ (78′ Ραούλ Γαρθία), Κόρδοβα (58′ Μουνιάιν) – Γουίλιαμς (69′ Βιγιαλίμπρε).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Shares