Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Κυβερνητικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν 17 τρομοκράτες του ISIS

Μεγάλη κοινή επιχείρηση πρώην ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας κατά πυρήνων του ISIS


Τουλάχιστον 17 τρομοκράτες του ISIS σκοτώθηκαν στη νότια συριακή επαρχία Νταραά το Νοέμβριο, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο, ορισμένα από τα θύματα ήταν χαμηλόβαθμοι ή υψηλόβαθμοι διοικητές της τρομοκρατικής ομάδας.

 

Οι περισσότεροι από τους τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης ασφαλείας που είχε στόχο τα κρησφύγετα τους στο νότιο τμήμα της πόλης Νταραά, κοινώς γνωστή ως Νταραά αλ-Μπαλάντ. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από πρώην αντάρτες και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Τελείωσε στα μέσα Νοεμβρίου.

Πρόσφατες επιχειρήσεις ασφαλείας στη Νταράα αποκάλυψαν ότι η παρουσία του ISIS στο κυβερνείο είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύαμε πριν.

Σε ένα αιφνιδιαστικό ηχητικό μήνυμα που κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου, το ISIS αναγνώρισε ότι ο κορυφαίος ηγέτης του Αμπού αλ-Χασάν αλ-Χασίμι αλ-Κουρέισι (Abu al-Hasan al-Hashimi al-Qurashi) σκοτώθηκε στη Νταράα. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Αμπού αλ-Χασάν σκοτώθηκε στην πόλη Τζασίμ στη δυτική ύπαιθρο Νταράα σε επιχείρηση ασφαλείας που διεξήχθη επίσης από πρώην αντάρτες και κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Ενώ οι πρόσφατες επιχειρήσεις ασφαλείας προκάλεσαν ορισμένες σοβαρές απώλειες σε πυρήνες του ISIS στη Νταράα, η παρουσία της τρομοκρατικής ομάδας εκεί δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί.

Ο αυξανόμενος συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ πρώην ανταρτών στη Νταράα και κυβερνητικών δυνάμεων βρίσκεται χωρίς αμφιβολία πίσω από την πρόσφατη επιτυχή καταστολή των πυρήνων του ISIS στο κυβερνείο. Η ρωσική στρατιωτική ομάδα στη Συρία εργάζεται εδώ και πολύ καιρό για να ενώσει τις προσπάθειες όλων των πλευρών στη Νταράα ενάντια στην τρομοκρατική ομάδα.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares