Δευτέρα , 15 Αυγούστου 2022

Κυβέρνηση σε… πανικό; Με τροπολογία δρομολογεί την αμνήστευση των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων! (ΈΓΓΡΑΦΑ)

Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα…

Μετά τους τραπεζίτες, η κυβερνητική πλειοψηφία παρέχει ασυλία και στους λοιμωξιολόγους

Με τροπολογία του υπουργείου Υγείας η κυβέρνηση δρομολογεί την αμνήστευση των μελών της επιτροπής των ειδικών μετά τη δημοσίευση μέρους των πρακτικών και τις δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί. Έτσι, μετά τους τραπεζίτες, η κυβερνητική πλειοψηφία παρέχει ασυλία και στους λοιμωξιολόγους.

Οι κυβερνητικές παλινωδίες στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη δημοσίευσης των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της Ειδικής Επιτροπής επιστημόνων που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας ελέω των διαρροών που είδαν το φως της δημοσιότητας στον Κυριακάτικο Τύπο.

Τα πρακτικά αυτά, ήταν δεδομένο ότι θα ανοίξουν τον “ασκό του αιόλου” και έτσι η κυβέρνηση με τροπολογία κατέθεσε πριν από λίγη ώρα, απαλλάσσει από κάθε ευθύνη (γνώμης ή ψήφου) τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Τους καθιστά με λίγα λόγια αναδρομικά, πλήρως ανεύθυνους.

Ωστόσο, επιτρέπει (για να έχει και το κεφάλι της ήσυχο και να μην αμαυρωθεί η επικοινωνιακή στρατηγική που με τόσο κόπο έχτισε) τη δίωξή τους για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση! Τί σημαίνει αυτό; Αν και εφόσον κάποιος τολμήσει να κατηγορήσει το ένα μέλος το άλλο ή την κυβερνητικούς παράγοντες θα διώκεται!

Συγκεκριμένα:

Στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον «Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων» και το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, σημειώνεται αυτολεξεί:

«Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπή. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση».

Μέρος των πρακτικών της επιτροπής λοιμωξιολόγων, τα οποία ζητούσε διακαώς ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης (και ακολούθησαν και άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης) και αρνούνταν με επιμονή να παραδώσει η κυβέρνηση, διέρρευσαν στον Κυριακάτικο Τύπο. Εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» αποκάλυψε, μέσω των εγγράφων που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, τις κατευθυντήριες γραμμές που δίνει η κυβέρνηση στην επιτροπή ανάλογα με την περίσταση.

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για την σκανδαλώδη αμνήστευση των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων από ποινικές ευθύνες

με πληροφορίες από candiadoc.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares