Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022

Κυβέρνηση σε Αλαλούμ

Κρεσέντο ‘’προστιμολαγνίας’’ και κρατικής προπαγάνδας είναι το σκηνικό που συνθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη τις τελευταίες ημέρες.

Γράφει ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Δεν πέρασε μια εβδομάδα που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την αύξηση του προστίμου για ‘’αντικανονικές’’ μετακινήσεις πολιτών, από 300 ευρώ σε 500 ευρώ, ΄΄μαζεύοντας΄΄ το στην συνέχεια μετά από λίγες ώρες, μετά την γενική κατακραυγή της αντιπολίτευσης και του κόσμου, έρχεται στην συνέχεια η κα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας να επαναλάβει το ίδιο ακριβώς παραλήρημα επιβολής προστίμων και σε ανήλικους ‘’απείθαρχους’’ μαθητές.

Από την άλλη, δείχνουν πειραγμένες εικόνες από την Ερμού για αντικανονικό συνωστισμό, αλλά από την άλλη, στα Μέσα Μεταφοράς, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα για την κυκλοφορία τους κατά τις ώρες αιχμής, παρά την κριτική που έχει ασκηθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δυστυχώς, φαίνεται πως μάθαμε στη “καραμέλα”, στη σχεδόν μόνιμη επωδό του για “όλα φταίει ο πολίτης”. Πολύ απλά γιατί το ζητούμενο δεν είναι η διαχείριση της κρίσης αποτελεσματικά, αλλά η υπεράσπιση της διαρκούς επιτήρησης, που θα μείνει “παρακαταθήκη” για μετά.

Ενώ οι γνωστές εταιρείες  εμβολίων έχουν αναστείλει ή επιβραδύνει την παραγωγή εμβολίων, και ενώ παράλληλα έρχονται στο φως της δημοσιότητας μελέτες που εμφανίζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων συγκεκριμένων εταιρειών (AstraZeneca) για ηλικίες πάνω από 65 ετών να φθάνει στο 8%, ο Πρωθυπουργός ακόμα συνεχίζει το αφήγημα του, δηλώνοντας ότι μέχρι το τέλος της Άνοιξης εάν εμβολιστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, η χώρα θα επιστρέψει σε μια μερική κανονικότητα.

Και όσον αφορά την επιστημονική κοινότητα, ο καθηγητής Καρδιολογίας κος Στεφανάδης δήλωσε στο real fm ότι η  δραστική ουσία κολχικίνη δεν έχει παρενέργειες, (1/100.000) και ότι η μία από τις δύο εταιρίες εμβολίου έχει επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην μετάλλαξη του ιού στο Β117, και ακριβώς μετά από λίγα λεπτά στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό έρχεται η κα Παγώνη να τον διαψεύσει λέγοντας ότι η κολχικίνη έχει παρενέργειες, και η αποτελεσματικότητα στην μετάλλαξη έχει επιβεβαιωθεί και απο τις 2 εταιρίες (AstraZeneca k Pfizer)

Δυστυχώς οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις δεν έχουν τελειωμό και το μόνο που κάνουν είναι να εξοργίζουν τον κόσμο.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares