Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κύριε Μητσοτάκη, πείτε επιτέλους την αλήθεια στο λαό για τον «χάρτη Μπάϊντεν»…

Την ερχόμενη Τρίτη λοιπόν έχουμε τις αμερικανικές εκλογές.

Του Πέτρου Χασάπη

Αν θέλαμε να περιγράψουμε σε γενικές γραμμές, την εικόνα των υποψηφίων και το τι εκπροσωπούν, θα λέγαμε ότι ο μεν Μπάϊντεν εκπροσωπεί αντιλήψεις της παγκοσμιοποίησης, γι΄ αυτό εξάλλου και στηρίζεται από τους παγκοσμιοποιητές παντού, με πρώτη θέση τους άρχοντες του διαδικτύου, που είναι και η αιχμή του δόρατος της παγκοσμιοποίησης, ο δε Τράμπ εκπροσωπεί κυρίως το εθνικό κράτος των ΗΠΑ. Είναι η σύγχρονη σύγκρουση που αναβιώνει, παντού σε όλο τον κόσμο και φυσικά και σε μας.

Στη χώρα μας, της οποίας η άρχουσα ελίτ, έχει κατακλυσθεί από αντιλήψεις περί παγκοσμιοποίησης, περί διεθνισμού, εθνομηδενισμού και πολυπολιτισμικότητας, όπως ήταν επόμενο, ο πιο πολύς θόρυβος γίνεται υπέρ της εκλογής Μπάϊντεν. Μάλιστα πολλοί, μεταξύ αυτών και ο γερμανόφιλος πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, δεδηλωμένος αντινατιβιστής και πολυπολιτισμικός, εύχονται ή και εργάζονται ανοικτά για την εκλογή Μπάϊντεν. Για να παρασύρουν δε και την ελληνική Κοινή Γνώμη προς αυτή την κατεύθυνση, αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Μπάϊντεν θα είναι υπέρ ημών και κατά της Τουρκίας. Οι προσωπικές σχέσεις Τράμπ – Ερντογάν, αλλά και η γνωστή δήλωση Μπάϊντεν εναντίον Ερντογάν, ενισχύουν στην Κοινή Γνώμη την άποψη που θέλει να επιβάλει η εγχώρια ελίτ. Ότι δηλαδή θα είναι καλύτερα για τα εθνικά μας συμφέροντα να εκλεγεί ο Μπάϊντεν.

Ένας χάρτης όμως, χάραξης των θαλασσίων ζωνών στην Αν. Μεσόγειο (βλ. χάρτη 1), που δημιουργήθηκε το 2015, λέει άλλα πράγματα για την άποψη του κ. Μπάϊντεν περί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ενώ εμφανίζει και αγωγό φυσικού αερίου να περνά μέσα από την Τουρκία, αντί του EastMed. Όπως ανέφερε σε άρθρο του στις 5-6-2019 ο Michael Wilner, ανταποκριτής στον Λευκό Οίκο για την McClatchy, σύμφωνα με τρεις ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης, αυτός ο χάρτης (που αποκτήθηκε από την McClatchy), καθοδηγεί τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας να δώσουν προτεραιότητα στη δημιουργία ενός φόρουμ φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, που θα εμπλέξει ταυτόχρονα τις οικονομίες πολλών χωρών. Σύμφωνα με τον Wilner, είναι μια σπάνια περίπτωση συνέχειας μεταξύ των διοικήσεων Ομπάμα και Τράμπ. Ο χάρτης δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από χαρτογράφους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ενεργειακούς διπλωμάτες, οι οποίοι όλοι εργάζονταν υπό την καθοδήγηση του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάϊντεν, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονά του Amos Hochstein, πρώην ειδικό απεσταλμένο και συντονιστή για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις. «Μας πήρε πολύ χρόνο να τον δημιουργήσουμε», είχε δηλώσει δήλωσε ο Hochstein στην McClatchy. «Υπάρχει πλήρης συνέχεια και χάρη στο όραμα και την ηγεσία του Αντιπροέδρου Μπάιντεν…. Δεν με εκπλήσσει ποτέ όταν μια διοίκηση επιλέγει να δει ό,τι οι προκάτοχοί της έκαναν σωστό».

Και συμπληρώνει ο Michael Wilner, ότι ο Hochstein, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνηση, δήλωσε στην McClatchy, ότι ο χάρτης αυτός παρουσιάστηκε προσωπικά στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ειρηνευτική διαδικασία της Κύπρου 2015-2017 και έθεσε τις βάσεις για προσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, μετά την κρίση του στολίσκου της Γάζας. «Τον έχουν οι Λιβανέζοι, τον έχουν οι Ισραηλινοί, τον έχουν οι Κύπριοι» συμπλήρωσε. Kαι προφανώς τον έχουν από την αρχή και οι Έλληνες θα συμπληρώσουμε εμείς. Όλα αυτά επαναλαμβάνονται και σε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα SLpress της 6-8-2020. Όμως κανενός κυβερνητικού στελέχους το αυτί δεν ίδρωσε, ούτε και των καθεστωτικών ΜΜΕ, καθόσον όλα αυτά προφανώς είναι σε πλήρη γνώση των κομμάτων του «γερμανικού τόξου», πλην φυσικά του ελληνικού λαού.

Από τα πιο πάνω αντιλαμβανόμαστε πως οι Αμερικανοί (στην περίπτωσή μας ο Μπάϊντεν), προκειμένου να ηρεμήσουν τον Ερντογάν, με το συμβάν στο «Μαβί Μαρμαρά», στην ουσία του “δώρισαν” ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ελληνικά χωρικά ύδατα ακόμα και μέχρι τα 6 νμ, εξαφανίζοντας πλήρως το Καστελλόριζο από το χάρτη. Προφανώς εμείς δεν θεωρούμαστε από τους Αμερικανούς, σοβαρό κράτος για να αντιδράσουμε και δεν αντιδράσαμε.

Όπως φαίνεται τώρα από τον χάρτη του τουρκολυβικού μνημονίου που κατέθεσε η Τουρκία στον ΟΗΕ (βλ. χάρτη 2), η τελευταία επεξέτεινε τη γραμμή δυτικότερα του Χάρτη Μπάϊντεν, για να έλθει σε επαφή με τη θεωρούμενη Λυβική ΑΟΖ, όμως ποτέ δεν τόλμησε να αδειοδοτήσει οικόπεδα έξω από τον χάρτη Μπάϊντεν, που εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα. Αν τώρα ρίξουμε μια ματιά και στον χάρτη όλων των Navtex που εξέδωσε η Τουρκία επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (βλ. χάρτη 3, η τελευταία με βυσσινί χρώμα), οι συντεταγμένες φτάνουν πάντα μέχρι τις γραμμές του χάρτη Μπάϊντεν (εικόνα 1) αλλά ποτέ δεν τις ξεπερνούν. Στο χάρτη 2 βλέπουμε πως, η γραμμή που τράβηξε δυτικότερα η Τουρκία, την τράβηξε πονηρά για να βάλει στο τραπέζι πιο πολλά διαπραγματευτικά ατού, παρά τα σιωπηρά συμφωνηθέντα στη γραμμή Μπάϊντεν και ό,τι ήθελε επιτύχει. Γι’ αυτό η Ελλάδα έσπευσε άρον άρον να υπογράψει με την Αίγυπτο τη γνωστή επαίσχυντη συμφωνία για ΑΟΖ, με μείωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αλλά μόνο μέχρι τη γραμμή του 28ου Μεσημβρινού του χάρτη Μπάϊντεν, μαρτυρώντας πως όλα ήταν προσυνεννοημένα. Απλά η Αίγυπτος, που τελευταία πληροφορήθηκε το όλο παιχνίδι, πάτησε πόδι και απέσπασε μεγάλο τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ, διαφορετικά θα έμενε η Ελλάδα ακάλυπτη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μεταξύ του Χάρτη 1 και του χάρτη 2.

Η Τουρκία, πολύ πάνω από ένα μήνα τώρα, κάνει πραγματικές πλέον και όχι ψεύτικες έρευνες με το Oruc Reis στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθόσον αυτή την υφαλοκρηπίδα της την έχουν υποσχεθεί οι Αμερικανοί και η ελληνική κυβέρνηση, όλως «περιέργως», καθόλου πλέον δεν αντιδρά, κατ’ εφαρμογή φυσικά του χάρτη Μπάϊντεν (χάρτης 1). Το ελληνικό ΥΠΕΞ, μάλλον για την «τιμή των όπλων» κάνει κάποιο διάβημα σε κάθε νέα Navtex της Τουρκίας, απλά για μην φανούν όλα αυτά, αλλά και να παραπεισθούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ ότι η κυβέρνηση κάνει αντίσταση.
Όλα τα πιο πάνω παρέχουν στοιχεία, από τα οποία δεν μπορεί να προκύψει άλλο λογικό συμπέρασμα. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του κρύβονται από τον ελληνικό λαό και δεν του λένε την αλήθεια. Όμως δεν μπορούν να κρύβονται για πάντα, γιατί κάποια στιγμή όλα αποκαλύπτονται. Αν λοιπόν τώρα, κάποιοι πιστεύουν ότι με την εκλογή Μπάϊντεν (αυτού δηλαδή που δώρισε δική μας υφαλοκρηπίδα στους Τούρκους) η Ελλάδα θα βοηθηθεί από τους Αμερικανούς εναντίον της Τουρκίας, μάλλον θα εκπλαγούν. Όχι όμως, αν έχουν διαβάσει αυτό το άρθρο.

Shares