Κυριακή , 14 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Κυριάκος Βελόπουλος στον Alpha: Έρχεται πείνα και η βουλή ασχολείται με…τρίχες!

Με διαφάνεια ρεαλισμού και σφαιρικής πολιτικής ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μίλησε για τα επίκαιρα θέματα στην εκπομπή του Alpha, “Alpha ΤΩΡΑ”.

Με ισχυρή παρέμβαση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στην εκπομπή του Alpha ξεκίνησε με σφοδρές επιθέσεις κατά κυβέρνησης και ευρείας αντιπολίτευσης που τον χλεύαζαν, όταν ήταν ο μοναδικός από το 2020 που είχε προειδοποιήσει ότι θα έρθει πείνα, παραπέμποντας σε ανακοίνωση που είχε βγάλει τότε ο ΟΗΕ.

Όταν συγκεκριμένα είχε πει στον πρωθυπουργό να μην κλείσει τους λιγνίτες με την ενεργειακή κρίση και την πείνα να ήταν προ των πυλών, αρχικά, όπως καταγγέλλει, αναμάσησε στρεβλά τα λόγια του Κυριάκου Βελόπουλου ο πρωθυπουργός, ενώ στη συνέχεια φανερώθηκε η πραγματική του απόχρωση με το κλείσιμο των λιγνιτών, “παχιά” πρόωρη συνταξιοδότηση των εργατών, ερχόμενος ως “πονόψυχος” με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις παρενέργειες των κυρώσεων να κάνει επικοινωνιακά “σόου” περί επαναλειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων. Ο κ. Βελόπουλος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν οι λιγνίτες για λόγους χαμηλομισθωδοσίας πρωτίστως, αλλά και επειδή η ΝΔ επιμένει στην αριστερή πολιτική της πράσινης ανάπτυξης.

Η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ ανέφερε ότι προσφεύγουν σε εναλλακτικές – παραδοσιακές πηγές ενέργειας για να απεξαρτοποιηθούν από την ρωσική εξάρτηση, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν το έπραξαν αμέσως, όπως το έκανε και ο ΠΘ, ενώ αφήνουν άλλες χώρες το παράθυρο για την εισαγωγή ρωσικής ενέργειας. Η Γερμανία για παράδειγμα σε πρόσφατο ρεπορτάζ από το Forbes, είχε ανακοινώσει την επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων και την επιστροφή στην παραδοσιακή παραγωγή ενέργειας.

 

Έπρεπε να είχαν γίνει πολλά

Εναλλακτικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε ότι έπρεπε να ανοίξουν οι μονάδες και να μισθωθούν οι εργάτες με 2000 ευρώ και με οργανωτικές επιδοτήσεις εργασίας για να δημιουργηθούν κίνητρα και έτσι νέες θέσεις εργασίας. Έτσι, η Ελλάδα θα γλίτωνε εγκαίρως από τα νύχια της ακρίβειας.

Κατηγόρησε τον ΠΘ για το “πάγωμα” των εξορύξεων, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα γίνουν οι εξορύξεις με τον κ. Βελόπουλο να χτυπά την καμπάνα κινδύνου κάνοντας αναφορά στο περιοδικό “New York Times” σχετικά με την απειλή της πείνας που βρίσκεται προ των πυλών.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε κριτική στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών και είπε ότι ο θερμοσίφωνας είναι αυτός που καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και όχι πχ. οι καταψύκτες, κατηγορώντας για έτι μια φορά την βουλή ότι αποπροσανατολίζει τον Ελληνικό Λαό με δευτερεύοντα ζητήματα (πχ. Κεραμαίως)  για να δημιουργήσουν εκλογικές εντυπώσεις.

 

Ο κόσμος αντιδρά, έρχεται πείνα

Με αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις με τον ξεσηκωμό των αγροτών παγκοσμίως, ο κ. Βελόπουλος τόνισε την σημαντικότητα για την επίλυση του ενεργειακού ζητήματος και πρότεινε εναλλακτικά να ενισχυθεί ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας, αψηφώντας τους νέους καταστροφικούς κλιματονόμους, που έρχονται σε νομοθετικά όργανα την πιο ακατάλληλη στιγμή.

 

Εκλογές

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε τον εαυτό του για άλλη μια φορά ευθέως, πως δεν θα συγκυβερνήσει με όσους υπεύθυνους κατάντησαν την Ελλάδα ως εδώ.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιγράφει στρεβλά την Ελληνική Λύση, φέροντας το παράδειγμα του κ. Στρέκα για το θέμα της γεωθερμίας που “τώρα το θυμήθηκε”, ενώ πριν, όπως καταγγέλλει, τον είχε ειρωνευτεί.

 

Γεωπολιτικά και Τουρκικό

Πέρα από το Τουρκικό κλείνοντας, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει επιθετική πολιτική, καθώς με την αμυντική τακτική η Ελλάδα όλο και υποχωρεί σε ευκαιρίες που θα της επέτρεπαν να διεκδικήσει.

Τέλος ανέφερε ότι πέρα από το Τουρκικό, υπάρχει το Αλβανικό και Σκοπιανό ζήτημα, που δεν γίνεται καμία αναφορά από την πολιτική ηγεσία, ενώ τα δυο κράτη συνεχίζουν τις προκλήσεις περί “Μ. Μακεδονίας” και “Μ. Αλβανίας”

 

Δείτε τα βίντεο

 

 


Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares