Τρίτη , 2 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Κυριάκος Βελόπουλος : Απoδομηση της Κυβέρνησης και ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ της χώρας

Αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, καταλόγισε στην κυβέρνηση, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Αποτύχατε στη διαχείριση του κορονοϊού. Δεν πείσατε τον λαό για όσα λέτε γιατί δεν τα εννοείτε. Ήσασταν ανέτοιμοι, κανείς πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα αυτό από μόνος του, γι’ αυτό έπρεπε όλοι να σταθούμε από κοινού απέναντι στο θέμα αυτό. Η αμφισβήτηση του λαού είναι διαρκής. Δεν τους πείσατε γιατί όλοι βλέπουμε μια σειρά από παλινωδίες, βλέπουμε μια έλλειψη συντονισμού και αυτοδιαψεύσεις των επιστημόνων. Πώς είναι δυνατόν ο λαός να ακολουθήσει τον ηγέτη της χώρας; Πώς θα πιστέψουν ότι αυτά που λέει η κυβέρνηση είναι τα σωστά;», διερωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε ειδικότερα στο άνοιγμα των σχολείων, στα lockdown, στα πρόστιμα, στους εμβολιασμούς και στη χρήση μάσκας, ενώ υποστήριξε πως το lockdown, έχει κόστος για την οικονομία της τάξεως των 5 δισ. ευρώ ανά μήνα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης στο άνοιγμα των σχολείων και στις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία. «Αν είχαμε σωστή παιδεία, θα μπορούσαμε να έχουμε ολοήμερο σχολείο, και το απόγευμα από τις 5.00 έως τις 9.30 το βράδυ θα μπορούσε να λειτουργήσει η εστίαση και το λιανεμπόριο. Πρέπει να δουλέψουν οι άνθρωποι. Θα αναγκαστούν να κλείσουν τα μαγαζιά τους. Δεν μπορούν να πληρώνουν δημοτικά τέλη και ρεύμα χωρίς να έχουν έσοδα. Γιατί να πληρώνουν; Γιατί για τα 5 αυτοκίνητα που έχει μια εταιρεία να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα όταν δεν τα κινεί; Ας τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους 4-5 ώρες το απόγευμα», πρότεινε ο Κυριάκος Βελόπουλος και προσέθεσε: «Πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για όλα αυτά τα θέματα και γι’ αυτό που θα έρθει από τον Φεβρουάριο- Μάρτιο. Μακάρι να μην έρθει βέβαια. Είναι ένα μεγάλο θέμα και θα ήταν καλό να βρούμε όλοι μια κοινή συνισταμένη».

«Θα κλείσουν μαγαζιά και θα μείνουν άνθρωποι άνεργοι και θα πεινάσουν οικογένειες. 600.000 άνθρωποι ζουν από την εστίαση. Πώς θα επιβιώσουν με τα ψίχουλα που τους δίνετε;

Με τα δάνεια παράγετε χρέος. Δεν λέτε στον λαό ότι αυτό που του δίνετε τώρα, δηλ. τα επιδόματα, θα κληθεί να τα επιστρέψει. Το είπε ο κ. Σκυλακάκης. Είπε ότι δανειζόμαστε για να τα βγάλουμε πέρα και θα κληθούμε κάποια στιγμή να επιστρέψουμε τα δάνεια. 1,5 χρόνο τώρα δεν έχετε κάνει τίποτα για να παράξουμε πλούτο. Δανειζόμαστε και η επόμενη γενιά θα κληθεί να πληρώσει με τόκο. Αυτή δεν είναι σωστή οικονομική πολιτική. Με επιδόματα δεν λύνεις το πρόβλημα. Δώστε επιδόματα στις εταιρείες για να προσλάβουν κόσμο. Μην επιδοτείτε την ανεργία αλλά την εργασία. Το χρέος της χώρας έχει φθάσει τα 340 δισ. και τα ταμειακά διαθέσιμά μας είναι μόλις 31 δισ. Το ΑΕΠ μας καταρρέει καθημερινά. Σε 10 χρόνια χάσαμε το 25% του ΑΕΠ μας. Βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη σε ανεργία. Όλα αυτά είναι λάθη, και τα λάθη αφορούν ανθρώπους», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε.

«Μέχρι χθες πίστευα ότι λειτουργούμε με τον αυτόματο πιλότο. Σήμερα είμαι βέβαιος ότι πηγαίνουμε με τον αυτόματο πιλότο χαλασμένο. Πρέπει να το διορθώσουμε για να μην τον βρουν έτσι οι επόμενες γενιές».

Mε τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε η πρωτολογία του Κυριάκου Βελόπουλου.

Κυριάκος Βελόπουλος : Ένα προς ένα τα λάθη της Κυβέρνησης

Στη δευτερολογία του προχώρησε σε προτάσεις και για την υγειονομική κρίση και για την οικονομική κρίση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά.

Κυριάκος Βελόπουλος : Ολοκληρωμενο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares