Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Κύπρος: Τουρκοκύπριοι θερίζουν τη σοδειά Ελληνοκύπριων γεωργών….

Αυξάνονται οι εντάσεις στο χωριό Δένεια στη Κύπρο, το οποίο εφάπτεται με την πράσινη γραμμήΈνταση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στο χωριό Δένεια στη Κύπρο, το οποίο εφάπτεται με την πράσινη γραμμή. Στη νεκρή ζώνη που χωρίζει τις ελεύθερες από τις κατεχόμενες περιοχές και ελέγχεται από την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ (UNFICYP), υπάρχουν χωράφια τα οποία έχουν σπείρει Ελληνοκύπριοι γεωργοί. Τα χωράφια αυτά με άδεια του ΟΗΕ τα καλλιεργούσαν οι Ελληνοκύπριοι και ανέμεναν τον θερισμό.

Ωστόσο από προχθές μπήκαν στη νεκρή ζώνη Τουρκοκύπριοι με τη συνοδεία Τούρκων στρατιωτών και θερίζουν την σοδειά των Ελληνοκυπρίων.

Ο κοινοτάρχης της Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ανέφερε πως είναι στο σημείο αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος ενώ βρίσκονται στο σημείο στελέχη του υπουργείου εξωτερικών και μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να ελέγξουν από κοντά την κατάσταση. Ανέφερε ακόμα πως το πιθανότερο είναι να πρόκειται για έποικους καθώς τα γειτονικά χωριά της περιοχής, Αυλώνα και Φιλιά κατοικούνται ως επί το πλείστον από Τούρκους έποικους.

Σημείωσε ακόμη πως τα Ηνωμένα Έθνη, δείχνουν αδυναμία να ελέγξουν την κατάσταση στην περιοχή καθώς, πολλές φορές οι αξιωματικοί του ανέφεραν πως το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μιλήσουν στους Τούρκους στρατιώτες.

Πρώτο Θέμα
Shares