Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Κύπρος: Θύμα απάτης 75χρονη – Tης απέσπασαν 18.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό

Νέα απάτη με θύμα 75χρονη – Παρίστανε τραπεζικό υπάλληλο και της απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό

Καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία από 75xρονη, ότι την 1η Σεπτεμβρίου, 2022, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο της παρουσιάστηκε ως υπάλληλος συγκεκριμένης τράπεζας και της ζήτησε τα στοιχεία της τραπεζικής της κάρτας με σκοπό να της μπλοκάρει, λόγω του ότι αυτή διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε παράνομα στο διαδίκτυο.

Η παραπονούμενη αφού πείστηκε και έδωσε τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, διαπίστωσε στη συνέχεια, ότι έγιναν τρεις συναλλαγές μέσω διαδικτύου στο λογαριασμό της χωρίς τη συγκατάθεση της, για το συνολικό ποσό των 17.903 ευρώ.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Η Αστυνομία καλεί εκ νέου το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην εμπιστεύεται άγνωστα πρόσωπα. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο προσεγγιστεί από αγνώστους για παρόμοιας φύσεως επενδύσεις, καλείται όπως το καταγγείλει στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 22808200.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στο πεδίο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ/ Απάτες μέσω διαδικτύου» ή στην ιστοσελίδα www.cyberalert.cy.

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares