Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κύπρος: Σήμερα η κηδεία του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’

Στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στις 12:00 το μεσημέρι τελείται στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, η εξόδιος ακολουθία για τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομο Β’, ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 06.45 το πρωί.

Στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Επίσης, μεταξύ άλλων, θα παραστούν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’, εκπρόσωπος του Πάπα, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτας και πολιτικοί.

Επικήδειο λόγο θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου και ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας, θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ στην κρύπτη του εν λόγω ναού.

pronews.gr

Shares