Κυριακή , 29 Μαΐου 2022

Κύπρος: Παρέλασε χωρίς κλείστρα στα όπλα ο κατοχικός στρατός

Η προσοχή, και ήταν φυσικό και αναμενόμενο, έπεσε στις πολιτικές δηλώσεις που έγιναν από τουρκικής πλευράς την 20η Ιουλίου 2021. Έτσι η στρατιωτική παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.

Εκείνο που καταγράφηκε από την στρατιωτική παρέλαση είναι η αφαίρεση των κλείστρων από τα όπλα στα αγήματα του κατοχικού στρατού και οι γεμιστήρες που έφεραν τα ατομικά τυφέκια ορισμένων στρατιωτών να μην είναι οι κανονικές οι οποίες χρησιμοποιούνται συνήθως στα συγκεκριμένα όπλα.

Οι ενέργειες αυτές από πλευράς κατοχικού στρατού δεν αποκλείεται να συνδέονται με το γεγονός ότι παρών στην παρέλαση ήταν και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ενδεχομένως να ήταν μια κίνηση που στόχευε σε αποτροπή οποιασδήποτε ενέργειας σε βάρος του Τούρκου Προέδρου, λόγω και των αντιδράσεων που υπήρχαν στα κατεχόμενα, τόσο για την επίσκεψη όσο και για συγκεκριμένες εξαγγελίες που έγιναν από τον Ερντογάν.

Η φωτογραφία πάνω είναι από την τελευταία παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα την περασμένη Τρίτη 20 Ιουλίου. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν αφαιρεθεί τα κλείστρα από το τυφέκια των στρατιωτών, όπως έχουν αφαιρεθεί και οι κανονικές γεμιστήρες των όπλων.

Στις άλλες φωτογραφίες από παλαιότερες παρελάσεις στα κατεχόμενα (κάτω) τα ίδια όπλα φέρουν κανονικά τα κλείστρα τους. Σε εκείνες τις παρελάσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ήταν παρών, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι φέτος τα κλείστρα είχαν αφαιρεθεί για λόγους ασφαλείας τους Τούρκου Προέδρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πριν από μια δεκαετία περίπου σε στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία είχε καταγραφεί κάτι ανάλογο. Η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας επικαλούμενη κάποιες πληροφορίες έδωσε εντολή όπως αφαιρεθούν από όλα τα όπλα κλείστρα και γεμιστήρες.

Πηγή: philenews

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares