Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021

Κύπρος: Νέα τουρκική ΕΙΣΒΟΛΗ στη «νεκρή ζώνη» – ΚΛΕΒΟΥΝ τις περιουσίες των Ελλήνων…

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, κληθείς να αναφερθεί στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη Δένεια.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο και κληθείς να σχολιάσει τις ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στη Δένεια, ο Εκπρόσωπος είπε ότι, «δυστυχώς, συνεχίζονται αυτές οι προκλητικές ενέργειες από την τουρκική πλευρά και από τον κατοχικό στρατό στη νεκρή ζώνη. Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά αυτές τις εξελίξεις και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ».

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση είναι σε διαρκή συνεννόηση με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ «η οποία πρέπει να ομολογήσουμε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες από τη συμπεριφορά των κατοχικών ΄αρχών’.

Χρειάζεται, παρά την κατάφορη προκλητικότητα που επιδεικνύεται, να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να αποφεύγουμε τις παγίδες που υπάρχουν μερικές φορές και οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί να ξέρουν ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί και μεριμνά αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς αν οι προκλήσεις γίνονται εντός της νεκρής ζώνης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι δικές μας πληροφορίες είναι ότι αφορά τη νεκρή ζώνη. Χρειάζεται προσοχή, υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις επί τόπου στις διάφορες περιοχές. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση και προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο για να λυθεί και αυτή η τεχνητή κρίση».
reporter.com.cy

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares