Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κύπρος: Ας γίνουμε επιτέλους ρεαλιστές!

Ας πάψουμε να κοροϊδευόμαστε! Ας πάψουμε να βρίσκουμε παρηγοριά από τα περασμένα μας μεγαλεία, διαβάζοντας σελίδες δόξας που γράφτηκαν από Έλληνες που ήταν διατεθειμένοι να θυσιαστούν για την πατρίδα τους, γιατί ακριβώς την είχαν ως ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Γράφει ο Πανίκος Ελευθερίου.

Ενώ για εμάς τους σημερινούς… άλλες είναι οι προτεραιότητες… Ας πάψουμε να κοροϊδευόμαστε και να μας είναι αρκετή μια αναδρομή στην Ιστορία ή ένας περίπατος στην παρέλαση σε μια Εθνική επέτειο.

Ας γίνουμε επιτέλους ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ. Είμαστε σε τρομερά δύσκολη θέση, δεχόμαστε εισβολή, κινδυνεύουμε να χάσουμε την πατρίδα μας, χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα και οι περισσότεροι από εμάς σφυρίζουμε αδιάφορα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας (της ημι-κατεχόμενης) προέβηκε σε μια απαράδεκτη δήλωση, μέσω της οποίας ούτε λίγο ούτε πολύ προεξοφλεί ότι δεν θα έχουμε αποτρεπτική άμυνα γιατί η Τουρκία είναι πολύ δυνατή κι εμείς αδύνατοι. Μας λέγει περίπου ότι αν θέλουμε να έχουμε όπλα εκτός από τα “όπλα” της διπλωματίας, αυτό θα είναι το τέλος για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Να μην επενδύσουμε στην Άμυνα, να είμαστε ανοχύρωτη πολιτεία, χωρίς καν την δυνατότητα να υπερασπίσουμε με αξιοπρέπεια τα ιερά και τα όσια μας, αν χρειαστεί. Το μόνο που έμεινε, είναι να ανακοινώσει την απόφαση για αποστρατιωτικοποίηση (που είναι δυστυχώς και θέση κάποιων εκ των ηγετών μας).

Μέσα στα πλαίσια αυτής της… φιλοσοφίας των “ηττημένων μυαλών”, διορίζει Υπουργό Άμυνας που μαθαίνουμε ότι έχει ως ειδικότητα του, την εκτίμηση των ακινήτων. Μετά από τις πιο πάνω δηλώσεις, με ποιο κίνητρο θα εργαστεί ο νέος Υπουργός; Με ποιο ηθικό θα εκπαιδεύονται τα μόνιμα και τα κληρωτά στελέχη της Εθνικής Φρουράς, οι Έφεδροι και οι Εθνοφύλακες; Πώς ερμηνεύονται από τους Τούρκους οι δηλώσεις αυτές του Προέδρου μας; Δεν τους δίνει με αυτή του την απαράδεκτη δήλωση, το πράσινο φως για να κλιμακώσουν τις παράνομες διεκδικήσεις τους στην Κύπρο; Δεν δίνει ταυτόχρονα προκαταβολικά το συγχωροχάρτι στους όποιους κοντόφθαλμους των Αθηνών, για να εγκαταλείψουν εντελώς την Κύπρο στο έλεος του Σουλτάνου; Αν είναι αλήθεια αυτά που γράφονται για την εγκατάλειψη της Α.Ο.Ζ. που περιβάλλει το Καστελλόριζο από την Ελλάδα (ελπίζουμε πάντως να μην είναι), το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Κύπρος ξαφνικά θα βρεθεί υπό την προστασία της Ελληνικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Ας γίνουμε επιτέλους ρεαλιστές, ας συνειδητοποιήσουμε το φάσμα του ολοκληρωτικού αφανισμού, μπροστά στο οποίο βρισκόμαστε. Δεν είναι μόνο η κατοχή του 37% της πατρίδας μας και οι κάννες των Τούρκων που παραμένουν στραμμένες προς το μέρος μας. Δεν είναι μόνον η σημαία της κατοχής που αναβοσβήνει στον Πενταδάκτυλο που μας εξευτελίζει. Είναι και το πήγαινε-έλα στα κατεχόμενα που… επανέρχεται, είναι η “μαύρη τρύπα” της πράσινης γραμμής, μέσω της οποίας εισβάλλουν οι σταλμένες από τον Σουλτάνο, πολυεθνικές ορδές των παράνομων αλλοδαπών, ντυμένες με τον μανδύα του “πολιτικού πρόσφυγα”. Ο κίνδυνος του αφανισμού παίρνει πλέον και αυτή την διάσταση. Το μουσουλμανικό προγεφύρωμα ολοένα και εδραιώνεται και στις ελεύθερες περιοχές. Οι αλλοδαποί (κυρίως μουσουλμάνοι) ριζώνουν για τα καλά στην Κύπρο και απειλούν το οικοδόμημα της Κυπριακής κοινωνίας (όσες αρλούμπες κι αν μας αμολούν για την τάχατες ενσωμάτωση τους στην κοινωνία). Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι η πατρίδα μας παραδίδεται σταδιακά στους ξένους. Πέραν από τα μεγάλα λόγια των ιθυνόντων και του Υπουργού Εσωτερικών, πρέπει να περάσουμε στα έργα. Πριν η κατάσταση καταστεί… μη αναστρέψιμη.

Επειγόντως οι πολίτες αυτού του τόπου πρέπει να γίνουν ρεαλιστές. Να αντιληφθούν πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών. Βαλλόμαστε από παντού, μας κυβερνούν “ηττημένα μυαλά”, ο Τούρκος έχει… άγριες διαθέσεις, δεχόμαστε την εισβολή από τις ορδές των αλλοδαπών, ενώ οι Έλληνες της Κύπρου δεν… γεννούν. Αν είχαμε σοβαρούς ηγέτες, δε θα έπρεπε το δημογραφικό να είναι… πρώτο Εθνικό θέμα; Πότε θα ξυπνήσουν οι πολίτες αυτού του τόπου από τον λήθαργο ή την απάθεια τους, για να ζητήσουν εξηγήσεις για όλα αυτά από τους ηγέτες τους;

Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος – Κύπρος (26.06.2020)`

antibaro.gr

Shares