Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Η πρώτη μάχη….


Λίγες ημέρες μετά το μεταξύ τους ντέρμπι στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου (21:30, Cosmote Sport 1) με τους γηπεδούχους να ψάχνουν αντίδραση και τους φιλοξενούμενους… επιβεβαίωση – Εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Βιεϊρίνια, με τον 17χρονο Τζολάκη βασικό τερματοφύλακα ο Ολυμπιακός!


Για τρίτη φορά στην ιστορία τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα βρεθούν αντιμέτωποι στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου (8 συνολικά οι φορές που έχουν αγωνιστεί σε διπλές αναμετρήσεις στο Κύπελλο σε οποιαδήποτε φάση, εκτός τελικού), με τις δύο ομάδες να έχουν πρόσφατες τις μνήμες από το μεταξύ τους ντέρμπί της Τούμπας για το πρωτάθλημα (1-0 ο Ολυμπιακός με το αυτογκόλ του Γιαννούλη), ενώ να έχουν μπροστά τους άλλες τρεις αναμετρήσεις (δύο στα πλέι οφ και ο επαναληπτικός που θα διεξαχθεί στα τέλη του επόμενου μήνα).

 

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μιχάι, Ίνγκασον, Μάτος, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Άκπομ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ομάρ, Σισέ, Σεμέδο, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά – Μασούρας, Βαλμπουενά, Χασάν

Το παρελθόν των διπλών αναμετρήσεων στο Κύπελλο
7 φορές έχουν βρεθεί σε διπλές αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και ο Δικέφαλος έχει τέσσερις προκρίσεις, έναντι τριών των “ερυθρολεύκων”. Μόλις η μία από αυτές τις διπλές αναμετρήσεις ήταν για τα ημιτελικά του θεσμού, την σεζόν 2013-14, όταν ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση.

Η πρώτη τους κόντρα σε διπλές αναμετρήσεις ήταν την σεζόν 1989-90 για τους «16» του θεσμού, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι (5-3) μετά την ήττα με 1-0 στην Τούμπα και τη νίκη του εντός έδρας με 1-0.

Οι 8 από τις αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας και ο Δικέφαλος έχει έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

14 σεζόν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας σε αναμετρήσεις πριν από τον τελικό. Μάλιστα από το 1931-32 που ξεκίνησε ο θεσμός μέχρι το 1974-75 η κληρωτίδα δε τους είχε φέρει ποτέ αντιμέτωπους και οι συναντήσεις τους ήταν μέχρι τότε μόνο για τον τελικό του θεσμού.

 

πρωτο θεμα

Shares