Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Κύπελλο ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-1: ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ και Πρόκριση στους «8» για τον Δικέφαλο…

Με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο ματς, ο ΠΑΟΚ… σκόρπισε με 4-1 τον ΟΦΗ και με συνολικό σκορ 7-1 πέρασε δια περιπάτου στα προημιτελικά του Κυπέλλου…

Αυτή ήταν η τρίτη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο κάτοχος του τίτλου πέρασε άνετα στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με κορυφαίο τον Λάζαρο Λάμπρου και σε πολύ καλή μέρα τον Δημήτρη Πέλκα (δύο γκολ, μία ασίστ).

Ο Αμπέλ Φερέιρα, όπως αναμενόταν, έδωσε φανέλα βασικού σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, που μέχρι τώρα δεν ήταν στο βασικό rotation της ομάδας. Πλην του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, ο οποίος επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, και του…βιονικού Δημήτρη Γιαννούλη που δεν έχει χάσει παιχνίδι φτάνοντας τα 24/24, τα μάτια όλων στράφηκαν στην επίθεση, όπου ξεκίνησε για πρώτη φορά η τριπλέτα που αποτελούσαν οι Λάμπρου (δεξιά), Πέλκας και Στοχ (αριστερά), με τον Ακπόμ στην κορυφή.

Αυτός που έκλεψε από νωρίς την παράσταση ήταν ο Λάζαρος Λάμπρου. Στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα, μπήκε με διάθεση και όρεξη, κάτι που δεν άργησε να φανεί στο χορτάρι. Στο 13’ πέρασε ανάμεσα από Κοροβέση και Μαρινάκη, με την μπάλα οριακά να μένει εντός, στάθηκε όρθιος παρά το τράβηγμα της φανέλας, εκτελώντας από κοντά τον Γουάλεϊ ανοίγοντας το σκορ για τους νταμπλούχους.

Τρομερή ενέργεια από τον 21χρονο επιθετικό που έφερε το πρώτο του γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα!

Ο «Δικέφαλος» διπλασίασε γρήγορα (22’) τα τέρματα του. Ο Κώστας Γιαννούλης ανέτρεψε τον Άκπομ και ο Πέλκας (παρά την επιμονή του Άγγλου φορ να εκτελέσει εκείνος το πέναλτι) από την «άσπρη βούλα» έκανε το 2-0, με τον ΟΦΗ να αντιδρά και να μειώνει το σκορ (2-1) με τον Κοροβέση το σουτ του οποίου κόντραρε πάνω στον Ροντρίγκο πριν καταλήξει στα δίχτυα του Πασχαλάκη (28’).

Τρία γκολ πριν συμπληρωθούν τα πρώτα τριάντα λεπτά της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ με το συνολικό 5-1 είχε τσεκάρει από νωρίς το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ ο ΟΦΗ έπαιζε ελεύθερα με στόχο μια αξιοπρεπή εμφάνιση στην Τούμπα.

Στο δεκάλεπτο του β’ μέρους οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν και στο τρίτο γκολ, το οποίο δημιούργησε και τελείωσε ο Δημήτρης Πέλκας, αφού προηγήθηκαν τα σουτ του Λάμπρου (δοκάρι) και του Αουγκούστο.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιτίθεται από τα άκρα και τον άξονα, να ψάχνει κι άλλα γκολ, με δύο επιθετικούς μετά και την είσοδο του Κάρολ Σφιντέρσκι. Έφτασε πολύ κοντά με τον Άκπομ (62’), τον Πέλκα (64’) το σουτ του οποίου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά και τον Λάμπρου (77’).

Το βρήκε στο 80’ με τον Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός φορ στην πρώτη επαφή με την μπάλα δεν είχε κανένα πρόβλημα να την στείλει, από την ασίστ του Πέλκα, στα δίχτυα της εστίας του ΟΦΗ γράφοντας το 4-1.

Τα τελευταία είκοσι λεπτά ήταν διαδικαστικά, ο μόνος που θα τα θυμάται για πάντα είναι ο νεαρός Γιάννης Μιχαηλίδης, ο νεαρός κεντρικός αμυντικός της Κ19 που έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα (74’ Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Μαουρίσιο (59’ Εσίτι), Αουγκούστο, Λάμπρου, Στοχ (78’ Σφιντέρσκι), Πέλκας, Ακπόμ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλεϊ, Κοροβέσης (46’ Μπράουν), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Μπολάκης, Νάστος, Στάικος (61’ Μεγιάδο), Σουρνάκης, Φερέιρα, Νοικοκυράκης, Μάνος.

gazzetta.gr

 

Shares