Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Κυνηγούν δημοσιογράφο επειδή αποκάλυψε το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία

Δημοσιογράφος αποκάλυψε πως λειτουργεί το καθεστώς του Ερντογάν στην Τουρκία 

Ο δημοσιογράφος μετα απο λεπτομερή αναφορά και δημοσιοποίηση στοιχείων αναφέρει πως η Τουρκία ειναι ενα καθεστώς υπο κατοχή Ερντογάν .Ο Ερντογάν φυλακίζει οποίον κατηγορεί το ίδιο και την Τουρκία

Η τελευταία του αποκάλυψη  αφορά πληροφορίες  για την  απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016

Εδώ και πολύ καιρό, ο Cevheri Guven ήταν οξυδερκής επικριτής του σκιερού και αντιδημοκρατικού καθεστώτος Ερντογάν. Εργάστηκε σε αρκετούς  τουρκικούς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης στην καριέρα του. Ένα εξώφυλλο Nokta με τον Ερντογάν να βγάζει μια selfie με το ντυμένο με σημαία φέρετρο ενός μαρτυρικού Τούρκου στρατιώτη επιβεβαίωσε τη στάση του Γκιουβέν ως διορατικού επικριτή του καθεστώτος Ερντογάν το 2015. Μετά από αυτό το συγκλονιστικό αλλά πραγματικό εξώφυλλο, στο γραφείο του Nokta εισέβαλαν αστυνομία ακόμα  ανακλήθηκαν οι εφημερίδες και τα στελέχη του περιοδικού συμπεριλαμβανομένου του Cevheri Guven συνελήφθησαν.

Ο Cevheri Guven εχοντας υποστεί τις συνέπειες ενός καταπιεστικού καθεστώτος πριν και μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 με ψευδή σημαία, ο Guven φυλακίστηκε για σχεδόν δύο χρόνια. Φεύγοντας από την Τουρκία με την οικογένειά του αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, έκανε ένα ηχηρό ξεκίνημα και συνέχισε να ασκεί το δημοσιογραφικό του επάγγελμα.

Άρχισε να κάνει ρεπορτάζ από τη Γερμανία μέσω του YouTube καθώς έγινε διάσημος ψηφιακός δημοσιογράφος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αποκάλυψε μυστικά  αρχεία διαφθοράς βασισμένα σε πραγματικά έγγραφα, ονόματα και γεγονότα .Η δημοτικότητα του Γκιουβέν ήταν μεγάλη αφού ανέλυσε και παρείχε πληροφορίες στο κανάλι του στο YouTube σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις που έκανε ο ηγέτης της τουρκικής μαφίας Σεντάτ Πεκέρ.

Το καθεστώς Ερντογάν δεν μπορούσε να αρνηθεί τις αποκαλύψεις που έκανε ο Τζεβχέρι Γκιουβέν, γι’ αυτό θέλησαν απλώς να τον φιμώσουν μπλοκάροντας το κανάλι του στο YouTube για να μην εχει πρόσβαση η  Τουρκία. Οι αξιωματούχοι του καθεστώτος θεώρησαν ότι ο αποκλεισμός του καναλιού θα σταματούσε την επιρροή του Cevheri Guven στην τουρκική κοινή γνώμη. Αυτό όμως δεν λειτούργησε. Οι άνθρωποι βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης στα βίντεο του Guven στο YouTube.

Η τελευταία αποκάλυψη του Cevheri Guven σχετικά με τη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου πυροδότησε καυτές συζητήσεις.

Ο Γκιουβέν αποκάλυψε ότι ο Χαντέ Φιράτ είχε συναντήσει τον Νουχ Γιλμάζ, Γενικό Διευθυντή Υποθέσεων Μέσων Ενημέρωσης στο MIT (Τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών) μια ημέρα πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος. στα προάστια της Άγκυρας μακριά από τα περίεργα βλέμματα. Αυτή η αποκάλυψη έσπασε τα τείχη του καθεστώτος Ερντογάν που βασίζεται σε ψέματα, εξαπατήσεις και χειρισμούς.

Με αυτή την αποκάλυψη, Ο Τζεβχέρι Γκιουβέν αποκάλυψε ότι το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ήταν μια σκηνοθετημένη οργάνωση. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το καθεστώς είχε σχεδιάσει κάθε εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένης της συνομιλίας Facetime του Ερντογάν με τον Χάντε Φιράτ, μαζί με τον «σωστό» αριθμό και βάρος των ανθρώπων που θα σκοτωθούν για να δημιουργήσει αντίκτυπο.

Το  Reuters εξήγησε πώς το καθεστώς Ερντογάν ελέγχει το 95% του συνόλου των μέσων ενημέρωσης μέσω της Διεύθυνσης Επικοινωνιών υπό το Γραφείο του Προέδρου. Σε αυτή την ερευνητική είδηση, το Reuters έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στον Fahrettin Altun, πρόεδρο της Διεύθυνσης Επικοινωνιών, ο οποίος ελέγχει τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως τον ισχυρότερο άνδρα. Επιπλέον, αρκετοί Τούρκοι δημοσιογράφοι εργάζονται επίσης ως πράκτορες για την Τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών, βοηθώντας την υπηρεσία να χειραγωγεί την κοινή γνώμη σε οποιαδήποτε ατζέντα όποτε χρειαστεί.

 

 

Με πληροφορίες: politurco.com

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares