Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κυκλώνει την Αττική η κακοκαιρία – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Πώς θα κινηθεί σήμερα η κακοκαιρία – Έντονα φαινόμενα και στην Αττική

Έντονη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα θα έχουμε σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Την ίδια ώρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Ο ουρανός της Αττικής έχει μαυρίσει από νωρίς. Ισχυρή είναι η βροχόπτωση αυτή τη στιγμή στη Βαρυμπόμπη, την Εκάλη, τη Νέα Μάκρη και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ τις επομένες ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να εξαπλωθούν σε όλο τον νομό της Αττικής.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σημαντικά ύψη βροχόπτωσης έχουν ήδη σημειωθεί σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας έως τις πρώτες βραδινές ώρες (20:00) της Παρασκευής 08/07, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται σε περιοχές του Κεντρικής Μακεδονίας. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 08/07 (διάστημα 00:00 – 20:00). Το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης έχει καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό του Κιλκίς και ήταν ίσο με 72 mm.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας είναι:

  • οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και πιθανώς της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς
  • οι βροχές και οι καταιγίδες σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι πιθανό να έχουν μεγάλη διάρκεια
  • οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα πέρα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις είναι πιθανό να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους (έως 3-4 cm)
  • οι καταιγίδες στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια τμήματα της χώρας είναι πιθανό να συνοδεύονται και από ανεμοστρόβιλους
  • η σταδιακή ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

πληροφορίες newsbomb.gr
Shares