Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κτηματολόγιο: «Έρχεται» παράταση σε 21 περιοχές – Περιθώριο 18 ημερών για διορθώσεις στην Αθήνα…

Είκοσι μία περιοχές μπαίνουν στη νέα λίστα με τις παρατάσεις που δίνεται στο πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης και αφορά στη συλλογή δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης.Για δύο από αυτές τις περιοχές (Δωδεκάνησα και Κορινθία Α’ Τμήμα) η Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουνίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Την ίδια ώρα σε 17 ημέρες λήγει το περιθώριο που έχουν οι ιδιοκτήτες στον Δήμο της Αθήνας να διορθώσουν τυχόν λάθη που έγιναν στις δηλώσεις του 2008.
Ειδικότερα περιθώριο έως τις 31 Ιουλίου 2019 έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα Δωδεκάνησα και την Κορινθία προκειμένου να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο.

Μετά τις δύο προαναφερόμενες περιοχές σειρά αναμένεται να πάρουν για νέα παράταση 19 περιοχές όπου το εξάμηνο λήγει μέσα στον Ιούνιο. Ωστόσο σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα η νέα Υπουργική Απόφαση που θα περιλαμβάνει όλες τις περιοχές θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη των παρατάσεων. Και αυτό διότι, όπως λέγεται, κάθε φορά που ανακοινώνεται νέα παράταση ερημώνουν τα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 λήγει το εξάμηνο για 12 περιοχές: Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Μέγαρα και Οινόη. Μία εβδομάδα αργότερα στις 17 Ιουνίου λήγει το εξάμηνο σε άλλες 7 περιοχές: Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία Β’ Τμήμα, Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.

Περιθώριο λίγων ημερών. 
Στο μεταξύ περιθώριο 18 ημερών- έως τις 24 Ιουνίου 2019- έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να ελέγξουν και να διορθώσουν, στην περίπτωση που υπάρχουν λάθη, τα αποτελέσματα της επεξεργασίας που έγιναν στο Κτηματολόγιο το 2008. Στο διάστημα αυτό υπολογίζονται και τα Σαββατοκύριακα επειδή όλη η διαδικασία γίνεται και ηλεκτρονικά.

Διευκρινίζεται ότι οι όποιες παρατάσεις ανακοινώνονται από το Κτηματολόγιο αφορούν το τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης και όχι τη διαδικασία της προανάρτησης που είναι σε εξέλιξη από τη Μ. Δευτέρα στον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία 12.000 ιδιοκτήτες επισκέφθηκαν το Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι και από αυτούς οι 4.000 έκαναν νέες δηλώσεις. Αίτηση επανεξέτασης υπέβαλαν γραπτώς 7.000 ιδιοκτήτες και ηλεκτρονικά 9.500 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Shares