Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΚΤΕΛ Αττικής: Ποια δρομολόγια θα εκτελούν στην Αθήνα

ΚΤΕΛ Αττικής: Ποια δρομολόγια θα εκτελούν στην Αθήνα

Οι αστικές συγκοινωνίας στην Αθήνα να ενισχυθούν με τη χρήση λεωφορείων ΚΤΕΛ, τα οποία θα βγουν για πρώτη φορά στους δρόμους της πρωτεύουσας την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου.

Οι πρώτες από τις 60 συνολικά γραμμές που ανατίθενται είναι οι «504: Θρακομακεδόνες – Σ.Σ. Δεκελείας – Κηφισιά» και «740: Ολυμπιακό Χωριό – ΣΚΑ – Αχαρναί – Αγ. Άννα». Οι χρονοαποστάσεις των δύο δρομολογίων θα βελτιωθούν σημαντικά κατά 5 και 17,5 λεπτά, αντίστοιχα.

Με την εκτέλεση των δύο γραμμών από τα ΚΤΕΛ Αττικής, η ΟΣΥ εξοικονομεί οχήματα που θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου σε σημαντικές γραμμές υψηλής επιβατικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στις «732 Αγ. Φανούριος – Χαλκοκονδύλη», «Α8 Πολυτεχνείο – Ν. Ιωνία – Μαρούσι», «235: Ζωγράφου – Ακαδημία» και «220 – 221: Α. Ιλίσια – Ακαδημία».

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα προστεθούν επιπλέον οχήματα των ΚΤΕΛ Αττικής στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών, με την ανάθεση των γραμμών: «123: Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια», «171: Στ. Μετρό Ελληνικό – Βάρκιζα», «323: Αγ. Νικόλαος – Αγ. Κυριακή – Βραυρώνα», «326: Στ. Κάντζας – Σπάτα – Άρτεμις», «310: Μαραθώνας – Νέα Μάκρη – Ραφήνα» και «330: Κορωπί – Αγ. Μαρίνα».

Με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης τα οχήματα που θα εξοικονομηθούν θα ενισχύσουν γραμμές που χρήζουν βελτίωσης. Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις, έτσι ώστε ο στόλος του ΟΑΣΑ μέσω της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ Αττικής να ενισχυθεί με συνολικά 200 οχήματα και 550 οδηγούς, που θα αναλάβουν το συγκοινωνιακό έργο σε 60 περιφερειακές γραμμές.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares