Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Kρήτη: Της έλεγε “Θα σε σκοτώσω και θα παραδοθώ”…..

Ξεσπούν οι συγγενείς της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στη Σητεία. Η γυναίκα ήταν μητέρα δύο μωρών και όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της ο άνδρας της την κακοποιούσε ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει και επίσημες καταγγελίες στην αστυνομία.Το μεσημέρι της Δευτέρας ο 36χρονος πήγε στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με την μητέρα της η εν διαστάσει σύζυγός του. Οι δυο τους καβγαδίζουν και εκείνος την στραγγαλίζει…

Τα αδέλφια και η μητέρα του θύματος είναι συγκλονισμένοι. «Είχαν γίνει αναφορές στην αστυνομία αλλά και σε κοινωνική λειτουργό» λέει ο αδελφός της 32χρονης. «Κανείς όμως δεν έκανε τίποτα. Η αδελφή μου είχε καταγγείλει ότι την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει, κανείς δεν το πίστεψε. Της έλεγαν ότι “δεν θα το κάνει”. Κι όμως το έκανε» λέει στην κάμερα του Μαζί σου ο αδελφός της δολοφονημένης γυναίκας.

Σύμφωνα με την οικογένεια της κοπέλας ο δράστης φέρεται να την είχε απειλήσει ακόμα και με μαχαίρια. Είχε πει στη μάνα και την αδελφή μου ότι είχε μαχαίρι στο αυτοκίνητο. Υποτίθεται ότι η αστυνομία θα έψαχνε, δεν έψαξαν ποτέ. Και το μαχαίρι υπήρχε» είπε στην εκπομπή ο αδελφός της 32χρονης Κατερίνας.

«Θα σε σκοτώσω και θα παραδοθώ»
Η δίδυμη αδελφή της 32χρονης Κατερίνας μιλώντας στο Μαζί σου είπε για το ζευγάρι: «Τους πρώτους δύο μήνες που τον γνώρισε ήταν ευτυχισμένη. (…) Ήταν πολύ προστατευτικός αλλά δεν είχα πολλές επαφές μαζί του. Την απομάκρυνε, έμενα και μακριά, μετά που μετακόμισαν την έβλεπα πιο τακτικά. Δεν ήθελε να πηγαίνουμε, να την φιλάμε, να την αγκαλιάζουμε, νευρίαζε, όταν πήγαινε ο αδελφός μου επίσκεψη μετά της έκανε φασαρία. Αυτά μου τα είπε μετά η αδελφή μου, δεν τα ήξερα (…) Πριν τον γνωρίσει ήμασταν πολύ δεμένοι σαν οικογένεια» λέει η δίδυμη αδελφή της Κατερίνας, Άννα.

«Πήγαινα κάθε πρωί και κρατούσα τα παιδιά για να πάνε στις ελιές. Εμένα μου είχε πει η αδελφή μου τι περνούσε κάποια στιγμή που μπήκε το παιδί στο νοσοκομείο και έμεινα κι εγώ μαζί της για να μην είναι μόνη της. Τότε μου τα είπε όλα. Μου είπε ότι θέλει να φύγει από το σπίτι γιατί τη χτυπούσε, συνέχεια νευρίαζε με το μωρό. Ένα πρωί μάλιστα είχα πάει και την είχα δει πολύ ταλαιπωρημένη και μου είπε ότι τσακώθηκαν και τη χτύπησε. Μετά από αυτό πήραμε τα παιδιά και ήρθε να μείνει με τη μαμά μας,. Πήγαμε στην αστυνομία και τα καταγγείλαμε όλα. Όσα περνούσε. Ότι τη χτύπαγε, της έβαζε μαχαίρια, την απειλούσε. Ένα βράδυ τσακώθηκαν και της έβγαλε μαχαίρι και μπήκε η κόρη του μπροστά και σταμάτησε αυτός. Της είχε πει ότι αν πάει στην αστυνομία θα τη σκοτώσει. Αυτό το είχε πει άπειρες φορές. Ότι αν πάει στην αστυνομία, θα τη σκοτώσει και θα παραδοθεί. Το είχαμε καταγγείλει και αυτό όταν πήγαμε. (…) Η κοινωνική λειτουργός είχε πει ότι θα της έπαιρναν τα παιδιά γιατί εγκατέλειψε το σπίτι η αδελφή μου!».

 

 

 

Η Άννα αποκάλυψε ότι ο δράστης «ήταν νευρικός, ότι δεν ήθελε να ακούει τα παιδιά να κλαίνε, τα ήθελε συνέχεια κλεισμένα στο δωμάτιο να μην τα βλέπει. Η αδελφή μου πήγαινε να τα πάρει αγκαλιά όταν έκλαιγαν κι εκείνος θύμωνε. Ζήλευε να μη μιλήσει με κανέναν, ήθελε αναφορά και τι λέγαμε μεταξύ μας. (…) Δεν ήταν σωστός άνθρωπος για την αδελφή μου. Δεν του είχαμε όμως κακομιλήσει ποτέ».

Η νύφη της Κατερίνας μιλώντας στην εκπομπή αποκάλυψε ότι η 32χρονη είχε δυο αποβολές. Μία πριν τη γέννηση του μεγάλου της γιου και μια πριν την Πρωτοχρονιά. «Δεν γνωρίζω αν έγινε από χτύπημα. Αλλά είχε ταραχτεί πολύ όταν αρρώστησε η κόρη του από τον πρώτο γάμο. Την πήρε η Άννα και της είπε ότι η μικρή έβγαζε αφρούς από το στόμα και έτρεξε στο νοσοκομείο» είπε στο Μαζί σου.

Σύμφωνα με τη νύφη της όταν η Κατερίνα πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την κακοποίηση της, δεν υπήρχαν μελανιές και δεν μπορούσε να τη δει ο ιατροδικαστής γιατί είχαν περάσει μέρες.Ο θείος της κοπέλας μιλώντας στην εκπομπή έκανε λόγο για προμελετημένο έγκλημα.

Πατέρας δράστη: Καταδικάζω, αλλά θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα!
Τη δική του εκδοχή για το έγκλημα καταλογίζοντας ευθύνες στο θύμα έδωσε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο γιος του δεν απειλούσε την 32χρονη Κατερίνα με μαχαίρι. Ο πατέρας του δράστη επικαλείται τη μαρτυρία της μικρής κόρης του 36χρονου που ισχυρίζεται ότι του είπε πως: “Αυτή χτυπούσε τα παιδιά και χτυπούσε και μένα. Αν ο πατέρας μου σήκωσε χέρι να τη σκαμπιλίσει ένα σκαμπίλι μου λέει ήταν, και τι έγινε;”

«Τη σκαμπίλισε μια δυο φορές, αλλά όχι ξύλο και μαχαίρια, αυτά είναι λιγο παρατραβηγμένα» παραδέχεται ωστόσο στην εκπομπή ο πατέρας του δράστη.

Ο πατέρας του 36χρονου περιέγραψε και τη συνάντηση που είχε με τον γιο του μετά τη δολοφονία.

«Μόλις μας είδε ενθουσιάστηκε. Έριξε ένα χαμόγελο μέχρι εκεί πέρα. Ενώ κανονικά δεν επιτρέπεται να έρθουμε σε επαφή, ο αστυνομικός διέταξε και άνοιξε ένα μικρό κάγκελο και πιαστήκαμε στα χέρια, κλαίγοντας και οι δύο. Του είπα “δεν μπορώ να σου ρίξω ευθύνη. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε άνθρωπο (!). Πιστεύω ότι έπραξα σωστά εκείνη τη στιγμή. “Είμαστε όλοι μαζί σου, είμαστε κοντά σου και πάλι το επαναλαμβάνω οτι θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε άνθρωπο. Δεν είναι όλοι Θεοί, είμαστε άνθρωποι. Καταδικάζω αυτό που συνέβη, όμως είμαι δίπλα σου, είμαστε όλοι κοντά σου”. Μου λέει κάποια στιγμή: “Πατέρα θα με συγχωρέσει ο Θεός;” και του λέω: “Βεβαίως σε έχει συγχωρέσει, γιατί έχεις μετανοήσει. Θα είμαστε κοντά σου” (…).

Σύμφωνα πάντα με τον πατέρα του δράστη ο γιος του κλαίγοντας ισχυρίστηκε ότι δεν το ήθελε. «Μια κουρτίνα μπήκε μπροστά μου και δεν έβλεπα τι έκανα, θόλωσα» φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας του δράστη ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν είχε σηκώσει ποτέ χέρι στην πρώτη του γυναίκα (που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή αφού έχει πεθάνει από καρκίνο) και έπλεξε το εγκώμιο της εκλιπούσης. Ωστόσο ο πατέρας του δράστη κατηγόρησε εμμέσως στο θύμα υπονοώντας ότι η συμπεριφορά του εξώθησε τον γιο του στα άκρα.

 

«Αυτή η κοπέλα (η Κατερίνα) ήταν το ακριβώς αντίθετο (από την πρώτη γυναίκα του δράστη). Τον στήριζε κάποια στιγμή. Από κάποια στιγμή και μετά έπαψε να τον στηρίζει. Κι αφού έπεσε στα πόδια σου λοιπόν μια, δυο και να επιμένει “το σπίτι μου, τα παιδιά μου, τι σας έκανα” και να του ρίχνουν ευθύνες. Τι θέλει λοιπόν αυτός ο άνθρωπος; Ήθελε να σηκωθεί στα πόδια και να πει “Ναι άντρα μου, αγόρι μου, να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε σπίτι μας. Αυτό ήθελε ο… Γι’ αυτό επεδίωκε πολλές φορές να έρχονται σε επαφή. (…) Ο σκοπός του ήταν να επανασυνδεθεί μαζί της. Τα τραγούδια που ανέβαζε τα λένε όλα. Δεν έχουν σβηστεί, υπάρχουν. Τόσο πολύ ερωτευμένος ήταν. Μου έλεγε “πατέρα θα πάω να κάνω μια τελευταία προσπάθεια… Θα πάω να της μιλήσω. Αν δω ότι δεν θέλει θα φύγω”. “Μπράβο γιε μου” του έλεγα. Κάντο για τη συνείδησή σου, κάντο για τα παιδιά. Και δύο και τρεις φορές. Αλλά όχι και να συμβεί αυτό που συνέβη. Αυτό το καταδικάζω. Το έχω γράψει και στην κατάθεσή μου. Δεν έχουμε το δικαίωμα να χτυπήσουμε και να κάνουμε κακό στον άλλο. (….) Ο… ήταν πολύ φουσκωμένος. Παραφουσκωμένος θα έλεγα. Από όλα. Τις σκέψεις, τα προβλήματα. Απογοήτευση, κοροϊδία, εκμετάλλευση, να μη βλέπει ελπίδα, να μη βλέπει φως. Και να λαχταρά να δει τα παιδιά και τη γυναίκα του όπως πριν. Που θα μπορούσε να υποχωρήσει και να είναι πάλι πίσω στον άντρα της. Όχι να τον κοροϊδεύει μέχρι τελευταία στιγμή. Απογοητευμένος, του ζητούσαν και χρήματα κάθε εβδομάδα. Αφού μου το έλεγε ρε πατέρα κάθε εβδομάδα 70-100 ευρώ. Αυτή δεν θα τους δώσω… (…) Από όλα αυτά φορτισμένος και φορτωμένος στην πλάτη του τόσα, τόσα που έχει τραβήξει αυτό το διάστημα, πιστεύω ότι η τελευταία μέρα ήταν κακή. Γιατί άν υπήρχε κάποιος άλλος μέσα (στο σπίτι) θα μπορούσε να μην έχει συμβεί. Αλλά ήταν σημαδεμένη εκείνη η ώρα…» λέει ο πατέρας του συζυγοκτόνου. Και συνεχίζει: Δυο μέρες δεν κοιμάμαι, βλέπω εφιάλτες, τώρα έχω συνέλθει, μου είπαν οι αστυνομικοί ότι είναι πολύ καλό παιδί, μιλήστε όσο θέλετε, αυτό δεν επιτρέπεται υπό άλλες συνθήκες. Ένα χαμόγελο είχαν οι αστυνομικοί στα χείλη για όλους μας…(…) Έκλαψε κι ο αστυνομικός μαζί μας»

Όσο για τις καταγγελίες που είχαν γίνει από την Κατερίνα στην αστυνομία για κακοποίηση ο πατέρας του δράστη ισχυρίζεται ότι ήταν ψευδείς. «Της είπε “γιατί το έκανες αυτό;” Και λέει “είσαι τόσο καλός άνθρωπος που θα την αποσύρω”»… λέει ο πατέρας του δράστη. (…) Ήθελε την οικογένειά του, τέλος. Αυτή είναι η επικεφαλίδα, αυτή είναι η ταμπέλα» καταλήγει ο πατέρας του 36χρονου.

«Γιαγιά τη σκότωσα»
Στην εκπομπή μίλησε και η γιαγιά του 36χρονου δράστη, που ήταν και η γυναίκα που τον μεγάλωσε.

Ο δράστης αμέσως μετά τη δολοφονία πήρε τηλέφωνο τη γιαγιά του και ομολόγησε την πράξη του. «Γιαγιά τη σκότωσα» της είπε. «Και πάω στην αστυνομία να παραδοθώ». Η γιαγιά του δράστη ισχυρίστηκε ότι το θύμα τελευταία «δεν του φερόταν καλά» και ότι δεν τον άφηνε να δει τα παιδιά. Η γιαγιά μάλιστα του 36χρονου μιλώντας στην εκπομπή Μαζί σου δήλωσε κλαίγοντας ότι «το παιδί καταστράφηκε» αναφερόμενη στον εγγονό της!

newsit

Shares