Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κρήτη: Ισόβια στους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονία στο Αντισκάρι

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τον θάνατο του 51χρονου συνταξιούχου ναυτικού Κώστα Προβιδάκη, στο Αντισκάρι.


Στον τρίτο κατηγορούμενο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 15 ετών (η απόφαση για την ποινή των 15 ετών ήταν κατά πλειοψηφία, οι τρεις δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί ισόβια). Πρόκειται για τον 29χρονο εκ των δύο αδελφών από το Αντισκάρι, ο οποίος νωρίτερα, και λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση του Δικαστηρίου, ομολόγησε κλαίγοντας ότι και αυτός είχε χτυπήσει το θύμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο – χωρίς ελαφρυντικά- και τους τρεις κατηγορούμενους, τα δύο αδέλφια 38 και 29 ετών και τον 30χρονο κτηνοτρόφο από την Γέργερη, ο οποίος πάντως μέχρι τέλους επέμεινε ότι δεν είχε συμμετοχή στις φονικές «μαγκουριές».

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα και οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια.

«Να ηρεμήσει η ψυχή του»
«Δικαιωθήκαμε! Υπάρχει Θεός! Να ηρεμήσει η ψυχή σου!», ήταν η αντίδραση του αδερφού του άτυχου ναυτικού, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του Εφετείου επί της ενοχής των κατηγορουμένων.

Για «συγκλονιστική απόφαση» που «δικαιώνει και ανακουφίζει την οικογένεια» έκαναν λόγο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κ. Ζαχαρίας Λιπαράκης και κ. Αντώνης Επιτροπάκης.

«Έχουμε μια συγκλονιστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία και οι τρεις κατηγορούμενοι είναι ένοχοι για την αποτρόπαια πράξη της ανθρωποκτονίας και μάλιστα με άμεσο δόλο. Αυτό σημαίνει ότι επιδίωξαν τον φρικτό θάνατο του ανθρώπου αυτού. Είναι μια συγκλονιστική απόφαση, αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα για τις συμπεριφορές αυτές – αν δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε , τουλάχιστον να τις καταδικάσουμε και να τις απομονώσουμε. Διότι, αντιλαμβάνεστε τι έχει περάσει η οικογένεια του άτυχου Προβιδακη. Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι ως συντεταγμένη Πολιτεία δεν δεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές», σχολίασε μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο δικηγόρος Ζαχαρίας Λιπαράκης.

Την ίδια ώρα ο κ.Αντώνης Επιτροπάκης δικηγόρος της οικογένειας, δήλωσε σχετικά: «Η οικογένεια νιώθει δικαιωμένη και ανακουφισμένη, διότι ο αγώνας της δικαιώθηκε. Είχαμε μια ομόφωνα καταδικαστική απόφαση για τους κατηγορούμενους, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για τους τρεις κατηγορούμενους με άμεσο δόλο χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού. Η οικογένεια παλεύει χρόνια και σήμερα νιώθει ανακουφισμένη και δικαιωμένη, νιώθει ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Πηγή: cretalive.gr

 

Shares