Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Κρήτη – Εμπόριο όπλων με το… κιλό

 

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπήκε οπλοπωλείο στην Κρήτη ύστερα από πληροφορίες ότι λειτουργεί ως «βιτρίνα» για την πώληση παράνομων όπλων.

Η υπόθεση κρίθηκε ως εξαιρετικά σοβαρή και για το λόγο αυτό έγινε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Τότε διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις όταν αναφέρονται στο οπλοστάσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, όταν ήθελαν να αναφερθούν στα όπλα έλεγαν «μηχανάκια» και όταν ήθελαν να αναφερθούν στις σφαίρες έλεγαν «φαγητό» ή «καύσιμο».

Ο «βασικός παίχτης» που μπήκε στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας είναι ένας 57χρονος Κρητικός, ο οποίος διατηρούσε οπλοπωλείο στα Χανιά (το οποίο ήταν δηλωμένο στο όνομα της γυναίκας του). Η πληροφορία που είχαν οι Αρχές ανέφερε ότι παράλληλα με τη νόμιμη δραστηριότητα του καταστήματος ο 57χρονος έκανε «μπίζνες» με παράνομα όπλα.

Ταυτόχρονα, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος «συνεργαζόταν» με δύο συντοπίτες του, οι οποίοι διατηρούσαν παράνομα εργαστήρια, όπου γινόταν κάθε είδους εργασία πάνω στα όπλα. Πιο συγκεκριμένα, η Αστυνομία αποκάλυψε τρία παράνομα εργαστήρια, όπου βρέθηκαν τόρνοι, μηχανήματα με λέιζερ, καζάνια βαφής για τις κάνες των όπλων, μηχανήματα μετατροπής όπλων και βαψίματος. Οι δύο άντρες που διατηρούσαν τα εργαστήρια συνελήφθησαν μετά από εφόδους της ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους επισκευής όπλων. Όπως λένε αστυνομικές πηγές, φέρονται να είχαν γνώσεις οπλοτεχνικής, προκειμένου είτε να επισκευάζουν είτε να μετατρέπουν όπλα, χωρίς βέβαια να διαθέτουν άδεια επισκευαστή.

Ο 57χρονος -έχοντας πλούσιο πελατολόγιο- σύστηνε πελάτες του στους δύο έμπειρους «οπλουργούς», στους οποίους πολλές φορές έστελνε ανταλλακτικά πυροβόλων όπλων μέσω ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ. Προηγουμένως, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ελεγχόταν το δρομολόγιο κίνησης των δεμάτων για να μην γίνει έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, από τις παρακολουθήσεις προέκυψε ότι οι συλληφθέντες έκρυβαν τα όπλα σε πλαστικά βαρέλια με φυτά ή ακόμα και τα έθαβαν μέσα στη γη κοντά στα σπίτια τους. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με τη συνδρομή των ΟΠΚΕ Ηρακλείου και Ρεθύμνου αλλά και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, βρέθηκαν 34.000 ευρώ σε μετρητά. Την ώρα της σύλληψης του 57χρονου οπλοπωλη, ο γιος του άρπαξε ένα τσουβάλι με όπλα και προσπάθησε να διαφύγει με μηχανάκι. Οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 65 όπλα. Αναλυτικότερα βρέθηκαν:

31 πολεμικά όπλα
34 πιστόλια και περίστροφα
13.000 φυσίγγια
14 κάννες κυνηγετικών όπλων
45 κορμοί κυνηγετικών όπλων
4 σιγαστήρες
70 γεμιστήρες

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: Newsbomb.gr

Shares