Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Γράφει ιστορία (ξανά) και θέλει το «Χρυσό Παπούτσι»-Δείτε τα απίστευτα ρεκόρ του Πορτογάλου…

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από τ’ άλλο και, εκτός από πρωτάθλημα και Champions League, θέλει και το «Χρυσό Παπούτσι» ως πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη – Στο… βάθος, η πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, την οποία κατέχει ο Πελέ…

Η ανακοίνωση του περιοδικού «France Football» ότι δεν θα απονείμει φέτος την «Χρυσή Μπάλα» λόγω κορονοϊού… ξενέρωσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά, όπως φάνηκε, δεν πτόησε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Γιουβέντους. Στη νίκη – μισό πρωτάθλημα επί της Λάτσιο, ο «CR7» πέτυχε δύο γκολ και έφτασε τα τριάντα στο πρωτάθλημα, όσα και ο Τσίρο Ιμόμπιλε. Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν, ο Κριστιάνο πείθει ότι μπορεί πολύ άνετα να πετύχει πέντε γκολ, να ξεπεράσει τα 34 του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου και να πάρει το «Χρυσό Παπούτσι» ως πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη. Κάτι ανάλογο, βεβαίως, μπορεί να κάνει και ο… ισόβαθμος Ιμόμπιλε, αλλά επιτρέψτε μας να δώσουμε προβάδισμα στον Κριστιάνο, ο οποίος άλλωστε έχει πάρει τέσσερις φορές το συγκεκριμένο βραβείο στο παρελθόν (2008, 2011, 2014 το μοιράστηκε με τον Λουίς Σουάρες και 2015), όντας δεύτερος στην λίστα όλων των εποχών, πίσω μόνο από τον Λιονέλ Μέσι (με έξι).

ΡΕΚΟΡ, ΡΕΚΟΡ, ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ… ΠΕΛΕ Με τα δύο γκολ κόντρα στην Λάτσιο, ο Κριστιάνο έσπασε άλλη μια σειρά από ρεκόρ, όπως συνηθίζει άλλωστε.

– Έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει 30+ γκολ σε μια σεζόν σε Premier League (Αγγλία), La Liga (Ισπανία) και Serie A (Ιταλία).

– Έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει 50+ γκολ σε Premier League, La Liga και Serie A.

– Έχει την καλύτερη αναλογία γκολ/αγώνες στην ιστορία της La Liga (1,07) και της Serie A (0,82).

– Έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης που σημειώνει τριάντα γκολ (μαζί πλέον με τον Ιμόμπιλε, μην τον ξεχνάμε) σε μια σεζόν στην Serie A τα τελευταία 60 χρόνια, μετά τους Λούκα Τόνι και Γονσάλο Ιγουαΐν.

– Είναι ο πρώτος παίκτης της Γιουβέντους που σημειώνει τριάντα γκολ από το 1952 (!), όταν τα είχε καταφέρει ο Δανός Τζον Χάνσεν. Πλέον κυνηγάει τα 31 του Ιταλού Φελίτσε Μπορέλ το 1934 και, γιατί όχι, τα 35 του Ούγγρου Φέρεντς Χίρτσερ το… 1926!

– Έγινε ο παίκτης που φτάνει πιο γρήγορα τα 50 γκολ στην Serie A (σε 61 ματς!) , αφήνοντας πίσω του θρύλους όπως ο Αντρέι Σεβτσένκο (68) ή ο Ρονάλντο (70).

– Έχει 22 γκολ μέσα στο 2020, η καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

– Με 734 (επίσημα) γκολ έπιασε τον Ρομάριο στην δεύτερη θέση όλων των εποχών, 33 γκολ μακριά από τον πρώτο Πελέ (767)!

Πηγή: www.gazzetta.gr

Shares