Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021

Κραυγή από τον Θ. Κιουρτζή : Μείωση του τζίρου έως και 80% στον κλάδο των βενζινοπωλών – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε πετρέλαιο και βενζίνη…..

Για «συντριβή» του κλάδου των βενζινοπωλών μίλησε στον FOCUS FM 103.6 o πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος», Θέμης Κιουρτζής.


Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μαγκαζίνο» με τη Θεοδώρα Απότα και αναφερόμενος στην παράταση που δόθηκε για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης είπε ότι «αυτοί που ήταν να πάρουν πετρέλαιο μέχρι τις 30 Απριλίου, θα πάρουν και μέχρι τις 15 Μαΐου» ενώ τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο «να αυξηθούν οι καταναλωτές».

Αναφορικά με την τιμή του πετρελαίου σημείωσε ότι υπολογίζεται περίπου στα 0,73 λεπτά και εξήγησε ότι «αυτή η τιμή αντικατοπτρίζει τις τιμές που είχαμε πριν από μία εβδομάδα στο εξωτερικό».

«Είναι δανικές πωλήσεις που γίνονται πιο μπροστά. Αντί να γίνουν τον Οκτώβριο που ξεκινά η περίοδος θέρμανσης γίνονται τώρα. Το καλό είναι ότι οι ποσότητες αυτές πωλούνται σήμερα με φθηνότερη τιμή για τους καταναλωτές» επισήμανε ο κ. Κιουρτζής.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «σοβαρή πτώση» των πωλήσεων στα υπόλοιπα καύσιμα ενώ συμπλήρωσε ότι «τα υποτιθέμενα κέρδη που θα είχαμε τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο είναι σε συμπιεσμένες παραγγελίες που γίνονται τώρα τον Απρίλιο».
Η εικόνα στα πρατήρια εν μέσω πανδημίας

«Τα πρατήρια έχουν ενταχθεί στο τρίτο πλαίσιο των πληγέντων επιχειρήσεων, μαζί με τις εταιρείες διανομής φυσικού αερίου και ρεύματος, κάτι που δεν είναι λογικό» τόνισε ο κ. Κιουρτζής και συνέχισε λέγοντας «δεν μπορείς να μας εξισώνεις με τα διυλιστήρια».

Μίλησε για «σοβαρό πρόβλημα» στα πρατήρια και αναφέρθηκε σε επιχειρήσεις «οι οποίες έχουν υποστεί τεράστια μείωση του τζίρου της τάξης του 75-80%».

«Δεν είναι μόνο τα καύσιμα, όταν δεν κινείται ο κόσμος και το αυτοκίνητο δεν περνάει από το πρατήριο, δεν καταναλώνει και τα υπόλοιπα προϊόντα που αγόραζε (υαλοκαθαριστήρες, πατάκια, πλύσιμο, κάποια αξεσουάρ κτλ.)» ανέφερε.

Για την τιμή της βενζίνης
Τέλος, για την τιμή της βενζίνης είπε: «Υπάρχει ένα τεράστιο κόστος στη βενζίνη το οποίο είναι ανελαστικό. Τα 0,85 λεπτά που είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης συν το φόρο προστιθέμενης αξίας είναι ανελαστικά. Όσο και να πέσει το καύσιμο, αυτά παραμένουν».

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares