Πέμπτη , 27 Φεβρουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

«ΚΡΑΥΓΗ» ΑΓΩΝΙΑΣ Δανειοληπτών! Θα ζήσουμε τραγικές καταστάσεις από 1ης Μαίου…(ΗΧΗΤΙΚΟ)

“Από την 1η Μαϊου θα ζήσουμε τραγικές καταστάσεις. Μέσα στο 2020 θα γίνουν 52.000 πλειστηριασμοί και από αυτούς οι μισοί θα αφορούν την Α΄ κατοικία…

Θα γίνουμε όπως η Ισπανία, που έβγαζαν κόσμο από τα σπίτια του σε 20 μέρες” είπε στον Focus FM ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεως Προστασίας Δανειοληπτών, Βαγγέλης Κρητικός.

“Σπρώχνουν” τους πολίτες για ρύθμιση, για να τους βάλουν πιο πολύ στην παγίδα. Τη νέα δανειακή σύμβαση την υπογράφει ο δανειολήπτης με το fund, όχι την τράπεζα και δένει χειροπόδαρα και τα τρισέγγονά του”, είπε στον Focus FM ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Δανειοληπτών Βορείου Ελλάδας, Χαράλαμπος Περβανάς. “Αν ήρθαν σε εμάς 10, στους 9 κάναμε αντιπροτάσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν από τις τράπεζες. Στερούν από τον πολίτη το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης. Αυτό είναι ρύθμιση; Αυτές τις οδηγίες έδωσε η ΕΚΤ; Μόνο εδώ γίνονται αυτά”, πρόσθεσε.

Σε παρέμβασή του στον Focus FM, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, διευκρίνισε, ότι “εμείς δεν χειριζόμαστε εκ του νόμου καταγγελίες, αλλά τις διαβιβάζουμε στις αρμόδιες αρχές”.

Πρόσθεσε, ότι στην πλατφόρμα για την προστασία της Α΄ κατοικίας έχουν υποβληθεί 1.500 αιτήσεις. Οι άλλοι δεν έχουν προσέλθει γιατί έχουν πάει ήδη στο δικαστήριο με το νόμο Κατσέλη”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τί θα γίνει με τα στεγαστικά δάνεια Ποντίων, Ρομά, πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων, που δεν μπορούν να ενταχθούν στην πλατφόρμα, όπως ισχυρίστηκε ο κ.Περβανάς, ο ειδικός γραμματέας απάντησε, ότι “Θα πάνε δικαστικώς με το νόμο Κατσέλη, γίνονται 10.000 αιτήσεις το μήνα”.

“Δεν υπάρχει νόμος Κατσέλη. Μας δίνετε είδηση”, σχολίασε ο κ.Περβανάς.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ.Περβανά και την παρέμβαση του ειδικού γραμματέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, εδώ:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares