Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Κραυγή αγωνίας αρτοποιών – Η επιστολή συναγερμού στον πρωθυπουργό

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι Φούρνοι Βενέτη, μία από τις πιο ιστορικές αλυσίδες αρτοποιείων της χώρας με πάνω από 120 καταστήματα. Η πορεία της από το 1948 μέχρι σήμερα προκαλεί αίσθηση, αλλά σήμερα έφτασε σε σημείο να δίνει μάχη για την επιβίωσή της.

Η αρχή της φίρμας Φούρνοι Βενέτη έγινε πριν από 74 χρόνια στη Νέα Ερυθραία. Ο Χαραλαμπος Βενέτης που έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση σε ηλικία μόλις 27 χρονών κάνει το μεγάλο βήμα και μεταφέρει την έδρα στην οδό Τατοΐου. Ο κεντρικός δρόμος κατακλύζεται από καταναλωτές που δοκιμάζουν νέα ευρωπαϊκού τύπου αρτοσκευάσματα.

Η ανάπτυξη είναι ραγδαία, το 2010 η εταιρεία προσφέρει πλέον καφέ, γλυκά αλλά και σπιτικό φαγητό με την υπογραφή του σεφ Γιάννη Τζελέπη. Το 2022 η εταιρεία θα δοκιμαστεί και στο ντελίβερι πίτσας και μπέργκερ.

 

Σε όλα αυτά τα χρόνια τα καταστήματα αυξάνονται σε όλη την Ελλάδα με πολλά να είναι με τη μέθοδο franchise.

 

«Αν δεν γίνει κάτι με την ενέργεια θα δείτε λουκέτα σωρηδόν»

Την Πέμπτη (27.10.2022), με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης κρούει κώδωνα κινδύνου, ο απόηχος φτάνει σε όλη την αγορά και αφορά χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος «ΒΕΝΕΤΗΣ» δήλωσε: «Αν δεν γίνει κάτι θα δείτε λουκέτα σωρηδόν και όχι μόνο από τους φούρνους, αλλά και από τα καταστήματα τα αναψυκτήρια».

Μονόδρομος να περιοριστεί το κόστος της ενέργειας με κυβερνητική παρέμβαση για αποφυγή λουκέτων

Όπως λένε οι άνθρωποι της αγοράς ο πενταπλασιασμός του κόστους στην ενέργεια είναι μία θηλιά που μόνο με δραστικά μέτρα μπορεί να βγει από το λαιμό τους, άλλη λύση δεν υπάρχει.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος «ΒΕΝΕΤΗΣ» δήλωσε:

«Εάν περιορίσουμε το ωράριο θα εξοικονομήσουμε κάποια ενέργεια η οποία αφορά κυρίως τον φωτισμό το μεγάλο κόστος της ενέργειας των καταστημάτων της εστίασης και των φούρνων είναι τα μηχανήματα.

» Δεν μπορείς να κλείσεις τα ψυγεία δεν μπορείς να κλείσεις τους φούρνους, πρέπει να ξυπνήσεις το πρωί και να ξεκινήσεις να παράγεις προϊόντα».

Για τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα ετοιμάζονται οι φούρνοι
Μαζί με αυτό το κόστος οι τιμές των πρώτων υλών που αλλάζουν κάθε 3 ημέρες προς τα πάνω αλλά και η μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν πολλούς φούρνους στο λουκέτο πριν ακόμα και από τα Χριστούγεννα που παραδοσιακά αυξάνεται η κίνηση με την ιστορική αλυσίδα.

Πάντως πάρα τα προβλήματα διαμηνύει πως το μέλλον της αλυσίδας θα συνεχιστεί με σκληρή προσπάθεια για πολλά χρόνια.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares