Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Κρανιδίου: Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος …..μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι οι λαθρομετανάστες στο ξενοδοχείο- Δέχθηκαν «επίθεση» οι γιατροί………

Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Κρανιδίου: Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος .....μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι  οι λαθρομετανάστες στο ξενοδοχείο- Δέχθηκαν «επίθεση» οι γιατροί.........

Χαλάρωση μέτρων στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνταν οι Αφρικανοί λαθρομετανάστες φαίνεται να παρατηρεί ο Δήμαρχος Κρανιδίου και προειδοποιεί  ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι τεράστιος, όπως και το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές.

Συγκεκριμένα στον ξενοδοχείο αυτό διαμένουν 450 λαθρομετανάστες με στις 21 Απριλίου είχαν καταγραφεί 148 κρούσματα σε αλλοδαπούς και δύο σε εργαζόμενες.

Με έγγραφο προς προς τα αρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους οργανισμούς, ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Γεωργόπουλος, κάνει γνωστό ότι τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί και έχουν πάρει παράταση έως τις 21 Μαΐου, έχουν παύσει να εφαρμόζονται από τις 14 Μαΐου!

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, το επιπλέον υγειονομικό προσωπικό απομακρύνθηκε και στη σκηνή του ιατρείου, που έχει στηθεί έξω από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας», απέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα αυτό να υπολειτουργεί – σε βάρος των κατοίκων και των επισκεπτών.

 

Ωστόσο έχει και συνέχεια , στο  έγγραφο που δημοσίευσε και όσα αναφέρει το newsit.gr, γιατροί και νοσοκόμοι που είχαν πρωινή βάρδια στη σκηνή δέχτηκαν «επίσκεψη» από πολυπληθή ομάδα μλαθροεταναστών, οι οποίοι βγήκαν μαζικά με άγριες διαθέσεις από το ξενοδοχείο και τους απειλούσαν! Αποτέλεσμα του bullying που υπέστησαν από τους Αφρικανούς ήταν η άρνησή τους να ξανακάνουν βάρδια στη σκηνή!

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου έχει ανακληθεί και έχει φύγει το επιπλέον υγειονομικό προσωπικό των 10 ατόμων που είχε οριστεί και αποτελούνταν από 2 παθολόγους, 2 ακτινολόγους, 2 μικροβιολόγους και 4 νοσηλευτές.

Η σκηνή του ιατρείου που έχει στηθεί έξω από το κέντρο φιλοξενίας λειτουργεί μόνο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου υγείας Κρανιδίου, με αποτέλεσμα το κέντρο υγείας να υπολειτουργεί εξαιτίας έλλειψης προσωπικού.

Από τον χώρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών έχει μειωθεί αισθητά και η αστυνομική δύναμη, που είχε αναλάβει την φύλαξη, με τους πρόσφυγες να συνεχίζουν να βγαίνουν ομαδικά έξω από το ξενοδοχείο.

 

Με πληροφορίες newsit.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares