Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

“ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ” από Κουρδικό Ιράκ: Σεβαστείτε την κυριαρχία μας-Σταματήστε τη δολοφονία αμάχων…

Η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ καλεί την Τουρκία και το PKK να σεβαστεί την κυριαρχία του, και να σταματήσει την αιματοχυσία…

Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG), Jotiar Adil, σε γραπτή δήλωση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, καταδίκασε τη δολοφονία αμάχων από την αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησε η Τουρκία στο βόρειο Ιράκ, ζητώντας από την Άγκυρα να «σεβαστεί την κυριαρχία της πατρίδας μας».

Ο Adil επανέλαβε επίσης το αίτημα του KRG να εγκαταλείψει το έδαφός του το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK): “Καλούμε την Τουρκική Δημοκρατία να σεβαστεί την κυριαρχία της πατρίδας μας. Ζητούμε επίσης από το PKK να εγκαταλείψει αυτές τις περιοχές αμέσως, προκειμένου να αποφευχθεί η ένταση στα σύνορα της περιοχής του Κουρδιστάν και να σταματήσει η απώλεια ζωών”.

«Το KRG επιθυμεί να έχει φιλικές σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη. Η επικράτεια της περιοχής του Κουρδιστάν δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την έναρξη επιθέσεων σε καμία χώρα », πρόσθεσε ο Adil.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα την Επιχείρηση «Claw-Eagle», η οποία περιλαμβάνει αεροπορικές επιθέσεις και μια επίγεια επιχείρηση – σε φαινομενικό συντονισμό με το Ιράν – ενάντια στις περιοχές που διατηρεί το ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.

pentapostagma.gr

Shares