Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ απο ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ και ΔΗΜΑΡΧΟ του ΚΙΛΚΙΣ: Ασφυκτιά η περιοχή από ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ….

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ απο  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ και ΔΗΜΑΡΧΟ του ΚΙΛΚΙΣ: Ασφυκτιά η περιοχή από ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ....

Αποφασισμένοι να αποτρέψουν τις νέες αφίξεις αλλοδαπών στο Κιλκίς. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου…


Συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς για να ενημερωθεί και να αποφασίσει το σώμα επί ενδεχόμενης μεταφοράς – φιλοξενίας 100 αλλοδαπών σε ξενοδοχείο της Πικρολίμνης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε από τον διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη το μεσημέρι της Πέμπτης ότι το τρέχον Σαββατοκύριακο θα έρθουν στο Κιλκίς 100 αλλοδαποί συριακής καταγωγής.

Ενημέρωσε το σώμα για τις δικές του κινήσεις προς αποτροπή της εξέλιξης αυτής και, σύμφωνα με όσα είπε, έπεισε τον ιδιοκτήτη – εκπρόσωπο της ξενοδοχειακής επιχείρησης να μην υπογράψει τη σύμβαση με το Υπουργείο για τη φιλοξενία των 100 αλλοδαπών

Σε κλίμα σχετικά ήπιο, χωρίς ακρότητες και με ομοφωνία ως προς την τελική θέση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να επικαιροποιήσει ανάλογη προ ετών απόφαση του να μην δεχθεί άλλους πρόσφυγες επικαλούμενο ως κύριο επιχείρημα το γεγονός ότι ο αριθμός των αλλοδαπών που φιλοξενούνται τόσο στο δήμο όσο και συνολικά στο νομό (δήμοι Κιλκίς και Παιονίας) είναι υπερδιπλάσιος και σχεδόν τριπλάσιος του αναλογούντος σε αυτόν με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Ο κ. Κυριακίδης επικαλέστηκε ότι με βάση την αρχή της αναλογικότητας ο νομός οφείλει να φιλοξενήσει 627 αλλοδαποί εκ των οποίων οι 400 στο δήμο στο Κιλκίς.

Πηγή: eidisis.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares