Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κραυγή αγωνίας από ένωση αποφοίτων του τομέα υγείας προς Πλεύρη: Δεν μας δέχονται οι σύλλογοι να εργαστούμε!

Πλεύρη

Σε απέραντη απελπισία βρίσκονται πάρα πολλοί Έλληνες απόφοιτοι του τομέα υγείας με Βρετανικά πτυχία, οι οποίοι δεν γίνονται δεκτοί από τους επαγγελματικούς συλλόγους της χώρας ώστε να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Σε επιστολή που έστειλαν στον υπουργό υγείας, Θάνο Πλεύρη, ζητούν να χρησιμοποιήσει το κύρος του ως υπουργός, ώστε να ηχήσουν τα αιτήματα τους.

Αναλυτικότερα, η επιστολή της Ένωσης αποφοίτων του ΗΒ Εργοθεραπείας και Φυσιοθεραπείας απευθύνεται προς τον υπ. Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ζητώντας να χρησιμοποιήσει το κύρος του ώστε να ακουστούν οι φωνές του συλλόγου προς τα θεσμικά όργανα, με αφορμή την απόρριψή τους από τους συλλόγους υγείας επί της άσκησης επαγγέλματός τους.

Πιο συγκεκριμένα, τίθεται θέμα περί μη αναγνώρισης ισοτιμίας πτυχίων από τους επαγγελματικούς συλλόγους, προβαίνοντας οι τελευταίοι σε παράβαση του νόμου. Ενώ, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, τα πτυχία τους, εκδιδομένα από Βρετανικά κολλέγια (4 χρόνια), είναι αναγνωρισμένα από Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους οργανισμούς, συνεχίζουν παρόλα αυτά να βρίσκονται στο εργασιακό περιθώριο.

Στις 6 Μαρτίου είχαν διαμαρτυρηθεί κοντά στο υπουργείο και έχοντας προσκολλήσει έγγραφο, καλώντας τον υπουργό σε συνάντηση με το σώμα.

Παράλληλα, το θέμα έχει θιχτεί από το 2021, χωρίς από τότε να είχε ανταποκριθεί κάποιος εκπρόσωπους του υπουργείου υγείας. Είχαν ζητήσει από τον υπουργό να αναλάβει δράση έναντι της ασυδοσίας των ιατρικών συλλόγων, κάτι που ο ίδιος ο κ. Πλεύρης είχε ανακοινώσει σε ΜΜΕ την ίδια χρόνια και πάλι χωρίς έχοντας κάνει τίποτα έως στιγμής.

Τέλος, καταγγέλλουν πως, παρά των αποφάσεων της δικαιοσύνης υπέρ του συλλόγου, οι επαγγελματικοί σύλλογοι εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται με τους νόμους, τα προεδρικά διατάγματα και της αποφάσεις της δικαιοσύνης, και καλούν τον υπ. Υγείας σε πολιτική συνάντηση για να επιλυθεί συλλογικά το πρόβλημα.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο:

 

 

 

Shares