Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κουβανοί και Βενεζολάνοι εξόριστοι στις Η.Π.Α. προς Μπάιντεν: Η πίεση σε Αβάνα και Καράκας πρέπει να συνεχιστεί

Εξόριστοι και ηγέτες κουβανικών και βενεζολάνικων οργανώσεων, οι οποίοι κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν επείγουσα έκκληση στον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να τους ακούσει, έτσι ώστε να μην επαναλάβει τα λάθη των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Agencia EfE, μιλώντας με εκπροσώπους των δύο κοινοτήτων ανέφερε ότι οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης του Δημοκρατικού Μπάιντεν απέναντι στην Κούβα και στην Βενεζουέλα.

Παρόλα αυτά, και μόλις δύο ημέρες πριν την ανάληψη της ηγεσίας από τον Μπάιντεν, οι εξόριστοι ζήτησαν δημοσίως τη συνέχιση της πίεσης στις δύο κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα επισήμαναν ότι πρέπει να υπάρχει προσέγγιση με τους πολίτες τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Κούβα.

BIOGRAPHY – ottoreich

O ‘Οττο Ράιχ 

Σύμφωνα με τη γνώμη του Όττο Ράιχ, προέδρου του Kέντρου για μία Ελεύθερη Κούβα, (Centro para una Cuba Libre), o Μπάιντεν θα ακολουθήσει μία σχεδόν παρόμοια πολιτική με εκείνη του Τραμπ, αυτό που ανέμενε ο περισσότερος κόσμος. Ο Ράιχ, που γεννήθηκε στην Κούβα, έχει υπηρετήσει σαν πρέσβης των Η.Π.Α. στην Βενεζουέλα. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι κυρώσεις εναντίον της Κούβας πρέπει να συνεχιστούν “για να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης για μία ειρηνική αλλαγή .”

Ο Ράιχ σχολιάζοντας την περισσότερο “ανοιχτή” και ευέλικτη πολιτική που ακολούθησε ο Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στην κουβανική κυβέρνηση και την πεποίθηση ότι αυτή θα επαναληφθεί από τον Μπάιντεν, τόνισε: “Δεν είναι η ίδια σχέση, τα πράγματα έχουν αλλάξει.”

Σχετικά με τη Βενεζουέλα επισήμανε ότι η πολιτική του Τραμπ δεν απέδωσε καρπούς και θεωρεί ότι αν η εξωτερική πολιτική των δύο πρώτων χρόνων του χαρακτηριζόταν από  “συνοχή”, τότε θα είχε “μία ευκαιρία” για να εξομαλύνει τις σχέσεις και να επηρεάσει τα πράγματα προς την κατεύθυνση μίας πολιτικής αλλαγής.

Πηγή: Periódico Cubano

Του ειδικού συνεργάτη

Shares