Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021

Κούγιας: Η «Αστυνομία διαπόμπευσε τον Νότη Σφακιανάκη»

«Θέλω να καταγγείλω την απαράδεκτη διαπόμπευση του κ. Σφακιανάκη από την αστυνομία» ανέφερε ο κ. Κούγιας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους – Κάλεσε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πάρει θέση επί του θέματος…

Για διαπόμπευση του εντολέα του Νότη Σφακιανάκη από την αστυνομία, έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας, λίγο μετά την γνωστοποίηση της είδησης ότι η δίκη του τραγουδιστή αναβλήθηκε επ’ αόριστον από το αυτόφωρο δικαστήριο. Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πάρει θέση επί του θέματος.

«Θέλω να καταγγείλω την απαράδεκτη διαπόμπευση του κ. Σφακιανάκη από την αστυνομία» ανέφερε ο κ. Κούγιας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Είναι απαράδεκτο να δημοσιοποιείται… οργίασαν όλα τα sites τη νύχτα με το ονοματεπώνυμό του και με τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει». Ακόμη, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση ότι δήθεν ο Νότης Σφακιανάκης ομολόγησε τις πράξεις του» και σε ό,τι αφορά στην κατηγορία της οπλοκατοχής την χαρακτήρισε «αυτονόητη» αφού όπως είπε, ο εντολέας του δεν έχει νόμιμη άδεια. Ωστόσο, όπως ανέφερε η άδεια που ο τραγουδιστής είχε για πολλά χρόνια «δεν του ανανεώθηκε αδικαιολόγητα».

Όσον αφορά την κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών προς ιδία χρήση, ο κ. Κούγιας επεσήμανε πως ο Νότης Σφακιανάκης από την πρώτη στιγμή την έχει αρνηθεί. Όμως, κατά τη δήλωσή του υπήρξαν «παραπληροφόρηση» αλλά και διαρροές από την αστυνομία πως δήθεν ομολόγησε ότι η ποσότητα των ναρκωτικών είναι δική του και ότι την είχε για δική του χρήση. «Όποιος διαβάσει την απολογία του κ. Σφακιανάκη είναι μόνο μία σειρά: “ό,τι έχω να πω θα το πω στο δικαστήριο”», είπε ο κ. Κούγιας και συνέχισε αναφερόμενος στα περιστατικά της σύλληψης του εντολέα του το βράδυ της περασμένης Κυριακής:

«…Χωρίς κανένα λόγο ένας νεαρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ τον κατέβασε με το ζόρι από το αυτοκίνητο σαν να γνώριζε ότι θα βρει κάτι και έκανε έρευνα, ενώ τον είχαν σταματήσει μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί εάν είχε τα δικαιολογητικά κυκλοφορίας εκτός ωραρίου. Εκείνο που μας σοκάρει επίσης είναι το γεγονός ότι ένας συνδικαλιστής αστυνομικός είχε γνώση όλων των αναφερομένων στο φάκελό του, όσον αφορά τη χορήγηση επί 17 χρόνια άδειας οπλοφορίας και για το ότι δεν είχε ανανεωθεί. Και μια προσωπική του κρίση ότι το όπλο είναι “μαύρο”. Δεν ξέρω το σημαίνει για τον κύριο “μαύρο” ή “άσπρο”. Ο κ. Σφακιανάκης δεν έχει κανένα “μαύρο” όπλο και πραγματικά στεναχωρούμαι ιδιαίτερα γιατί ο συγκεκριμένος εκπροσωπεί την αστυνομία. Επίσης, το ότι δημοσιοποιούσε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και πώς είναι δυνατόν να τα γνωρίζει. Το κυριότερο όμως για το οποίο θέλω να διαμαρτυρηθώ είναι ότι η αστυνομία σκοπίμως διαπόμπευσε τον κ. Σφακιανάκη με το να τον οδηγήσει στη διαδικασία του αυτοφώρου ένα απλό πλημμέλημα με χειροπέδες και με τέτοιο τρόπο σαν να ήθελε να δείξει αυτός που μεθόδευσε αυτή τη διαδικασία μεταφοράς του προς την αίθουσα του δικαστηρίου ότι δήθεν αυτός είναι ένας αδέκαστος αστυνομικός, ότι δήθεν η αστυνομία οδηγεί τον οποιονδήποτε με τον ίδιο τρόπο. Οι χειροπέδες μπαίνουν με τον ίδιο τρόπο μόνο για έναν λόγο, για να μην δραπετεύσουν. Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Νότης Σφακιανάκης να δραπετεύσει; Να επιτεθεί σε κάποιον αστυνομικό; Έχει δώσει τέτοια δικαιώματα στην ηλικιακή καμπή που βρίσκεται;».

Επίσης, ο κ. Κούγιας ανέφερε πως ο τραγουδιστής είχε όπλο μαζί του και γιατί επιστρέφει στο σπίτι του πριν ξημερώσει έχοντας πάντοτε χρήματα. «Όλα αυτά τα χρόνια δικαιολογημένα του έδιναν άδεια οπλοφορίας, για ποιο λόγο τώρα του το αρνήθηκαν;» είπε ο κ. Κούγιας και συνέχισε: «Και αυτή η στόχευσή του είναι επιλογή κάποιου αστυνομικού. Περιμένω την τοποθέτηση του πολιτικού προϊσταμένου του κ. Χρυσοχοΐδη για τη διαπόμπευση Σφακιανάκη και επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά του».

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το προτίθεται να κάνει για όσα καταγγέλλει, ο κ. Κούγιας δήλωσε πως «αν ήταν στο χέρι μου θα τους μήνυα και θα τους έκανα και αγωγή. Θα συζητήσω με τον εντολέα μου και θα είναι δική του η απόφαση»

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares