Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κώστας Σλούκας: «Η Εθνική έχει 12 ισάξιους παίκτες»

Sloukas__2_

Ο διεθνής άσος λίγες ώρες πριν τον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ 2022, στάθηκε στον πλουραλισμόπ της Εθνικής, αλλά και στην έξτρα βοήθεια που δώσει η έδρα στη Γερμανία

Η Εθνική μπάσκετ ετοιμάζεται για μία ακόμη μεγάλη μάχη στο Ευρωμπάσκετ 2002 με τον Κώστα Σλούκα να χαρακτηρίζει τον προημιτελικό κόντρα στη Γερμανία (Τρίτη 13/9) ως υψηλών απαιτήσεων παιχνίδι.

«Είναι ξεκάθαρα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια, όπως είδατε, είναι στον πόντο και υπάρχουν εκπλήξεις. Η Γερμανία στο Βερολίνο θα πάρει παραπάνω ενέργεια από τον κόσμο της. Είναι μια ομάδα που έχει δυσκολέψει πάρα πολύ φαβορί του τουρνουά. Περιμένουμε και την τύχη με το μέρος μας για να κερδίσουμε και να βρεθούμε ένα βήμα από τα μετάλλια. Το χθεσινό παιχνίδι είναι μια άλλη ιστορία, όπως και αυτά στο Μιλάνο. Εμείς σε αντίθεση με τους περισσότερους περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Πολλοί περίμεναν ότι θα κερδίζαμε 20 πόντους, αλλά δεν είναι έτσι. Η Τσεχία είναι μια συμπαγής και πολύ καλή ομάδα, που πραγματικά μας δυσκόλεψε και της αξίζουν συγχαρητήρια. Θεωρώ ότι μας έκανε καλό γιατί μας έκανε να δέσουμε περισσότερο σαν ομάδα, που είναι και ο στόχος μας. Συνεχίζουμε σε ακόμη πιο δύσκολο έργο απέναντι στη Γερμανία».

Αναφορικά με το πού θα εστιάσει η Εθνική ομάδα στον αγώνα της Τρίτης, είπε: «Είναι κλειδί πώς θα σταματήσουμε τους γκαρντ τους. Όμως και οι Κροάτες είχαν πολύ καλούς σκόρερ και δημιουργούς, αλλά και οι Ιταλοί. Το ζήτημα για μας ασφαλώς και είναι η άμυνά μας γιατί έχουμε αποδείξει ότι βγάζοντας καλές άμυνες μπορούμε να τρέξουμε στο γήπεδο όπου είμαστε δυνατοί. Ο έλεγχος του ρυθμού είναι σημαντικός, ενώ σε τέτοια παιχνίδια παίζει ρόλο και η τύχη. Η εθνική ομάδα έχει 12 ισάξιους παίκτες, χθες ο x-factor ήταν διαφορετικός από τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Λαρεντζάκης. Η ομάδα οφείλει πρώτα να δείξει προσοχή στην άμυνα, στα ριμπάουντ και να παίξει το παιχνίδι της μπροστά, γιατί με τον Γιάννη μπροστά θα ακουμπήσουμε τους 80-90 πόντους».

Σε ερώτηση εκπροσώπου των γερμανικών ΜΜΕ για τους παίκτες που ξεχωρίζει από τη γερμανική ομάδα, απάντησε: «Η Γερμανία έχει σπουδαία ομάδα, με πολύ ταλέντο. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη, γιατί έχουν πολλούς με ποιότητα από την Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ. Πρέπει να παίξουμε καλά και με προσοχή για 40 λεπτά».

Πηγή: protothema.gr

Shares