Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κώστας Ηλιάκης: Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα 13 χρόνια από το θάνατο του σμηναγού…

Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικό αεροπλάνο στις 23 Μαΐου 2006, πραγματοποιήθηκαν σήμερα για 13η συνεχόμενη χρονιά στην Κάρπαθο και συγκεκριμένα στο μνημείο που έχει αναγερθεί προς τιμήν του.Παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, μέλη της οικογένειας Ηλιάκη, εκπρόσωποι πολιτικών και θρησκευτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

«Με αίσθημα ανυπόκριτου δέους και υπερηφάνειας αποδίδονται τιμές στον ήρωα σμηναγό Ηλιάκη, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, μένοντας συνεπής στον όρκο που έδωσε και πιστός στο κάλεσμα της πατρίδας», είπε ο Ευ. Αποστολάκης.

«Έχοντας δώσει και εγώ ο ίδιος αυτόν τον όρκο, και έχοντας προσωπική άποψη και εμπειρία για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν τα στελέχη μας σε στεριά, θάλασσα και αέρα, για να εκτελέσουν τη δύσκολη αποστολή τους, σας λέω ότι: Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρουν εις πέρας αυτή την αποστολή στο ακέραιο, με υψηλή εθνική συνείδηση και αποφασιστικότητα.

»Αυτό έπραξε και ο Κώστας εκείνη την ημέρα. Εκτέλεσε την αποστολή του, στέλνοντας για ακόμη μία φορά το μήνυμα, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν ποτέ την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από κανέναν. Έπραξε το καθήκον του με αυτοθυσία και αυταπάρνηση», δήλωσε ο Ευ. Αποστολάκης.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης στην εκδήλωση μνήμης για τον Κώστα Ηλιάκη

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις καθημερινά βρίσκονται στις επάλξεις και κρατούν ψηλά τη σημαία της αποτροπής, της ισχύος και της υπερηφάνειας εντός και εκτός Ελλάδας, και ότι ειδικά οι κάτοικοι των ακριτικών και δυσπρόσιτων περιοχών γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δίπλα τους, εγγυητές της ασφάλειας, της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Ο ΥΕΘΑ, απευθυνόμενος στα μέλη της οικογένειας του σμηναγού Ηλιάκη, διαβεβαίωσε ότι ο ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα ξεχάσουν ποτέ την αυτοθυσία του, υπογραμμίζοντας: «Η θυσία του είναι για όλους εμάς οδηγός, ηθική και ιερή παρακαταθήκη. Κληρονομιά που άφησε σε μας, αλλά και σε όλο το έθνος. Κληρονομιά ασύγκριτη και αξεπέραστη. Αξίες δοκιμασμένες στον χρόνο, που δίνουν πνοή στη συνείδηση της ιστορικής μας συνέχειας, και χαλυβδώνουν για πάντα τη θέληση μας να αντιμετωπίζουμε τις όποιες προκλήσεις και να προχωρούμε μπροστά».
pontos-news.gr

Shares