Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Κώστας Γρίβας: Η Ελλάδα να Ηγηθεί Αντι-Τουρκικού πλέγματος αντί να περιμένει τις εξελίξεις στις ΗΠΑ (Βίντεο)

Ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Κώστας Γρίβας στο δελτίο #KontraNews10 με τον Γιώργο Μελιγγγώνη

  • ►Η Ελλάδα να Ηγηθεί Αντι-Τουρκικού πλέγματος αντί να περιμένει τις εξελίξεις στις ΗΠΑ
  • ► Ο Μπάιντεν θα προσφέρει μεγάλα ανταλλάγματα στην Τουρκία για να την επαναφέρει από την Ρωσία με την Ελλάδα ως Ιφιγένεια
  • ► Προς την σωστή κατεύθυνση η συμμαχία με την Αίγυπτο

Η Τουρκία κατήγγειλε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας με άπειρα ψεύδη

Της Κύρας Αδάμ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, με ενυπόγραφο 16σελιδο έγγραφο του Τούρκου υπουργού Μ. Τσαβούσογλου κατήγγειλε σήμερα διεθνώς την Ελλάδα ότι παραβιάζει σύμπασα τη Διεθνή νομιμότητα και την καθιστά «υπεύθυνη για ό,τι θα συμβεί στο πεδίο…» Το ενυπόγραφο έγγραφο Τσαβούσογλου- καταγγελία της Ελλάδας- έχει ήδη αποσταλεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τις ΗΠΑ, Ρωσσία, Κίνα, Γερμανία. Το ίδιο έγγραφο χωρίς την υπογραφή Τσαβούσογλου, ως ενημερωτικό έγγραφο, έχει αποσταλεί και σε πολλές άλλες χώρες.

Στο 16σελιδο αυτό τουρκικό έγγραφο αναφέρονται συγκεκριμένα γεγονότα, τα οποία είναι ψευδέστατα, και στερούνται σοβαρότητας, αξιοπιστίας και νομικής βάσης. Με τα 50 και πλέον ψευδή στοιχεία που παρουσιάζει ,η Τουρκία επιχειρεί να αποδείξει ότι η Ελλάδα παρανομεί πλήρως και παραβιάζει όλους του Κανόνες Διεθνούς Δικαίου. Η Τουρκία δι’ αυτού του τρόπου προειδοποιεί τη διεθνή κοινότητα και απειλεί πλέον διεθνώς και επισήμως την Ελλάδα ότι αυτή “θα είναι υπεύθυνη για ό,τι θα συμβεί στο πεδίο”.

Στο τουρκικό έγγραφο παρατίθενται σειρά ελληνικών αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο και στην Αν Μεσόγειο, καθώς επίσης και πολυεθνικές ασκήσεις Ελλάδας –ΗΠΑ στην Ξάνθη, Ελλάδας- Γαλλίας στη Μεσόγειο, Ελλάδας -Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κλπ.– παράνομες όλες κατά την Τουρκία -χωρίς να αναγράφονται και οι σχετικές ΝΟΤΑΜ πλην μίας: Της ελληνικής ΝΟΤΑΜ 2931 Οκτωβρίου 2020 για να καταγγείλει η Τουρκία ότι παράνομα η Ελλάδα κάνει ασκήσεις «σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά» και μεταφέρει εκεί παρανόμως οπλισμό, ενώ καταγγέλλει ότι η Ελλάδα κάνει άσκηση την 29η Οκτωβρίου ημέρα εθνικής γιορτής της Τουρκίας παραβιάζοντας το Μνημόνιο Παπούλια Γιλμάζ του 1988, γεγονός που κατά την Τουρκία, ανάγκασε την Άγκυρα να κάνει και αυτή άσκηση στις 28 Οκτωβρίου.

Αν το ψευδέστατο και αναξιόπιστο αυτό τουρκικό έγγραφο παραμείνει αναπάντητο από την ελληνική κυβέρνηση πέραν 24ωρου,( δεδομένου ότι η Ελλάδα ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει αντικρούσει τα ψευδή στοιχεία της Τουρκίας που σε βάρος της Ελλάδας διανέμει διεθνώς ),τότε η διεθνής κοινή γνώμη θα έχει στα χέρια της την επίσημη παραπληροφόρηση της Τουρκίας, με δυσμενέστατες επιπτώσεις σε βάρος της Ελλάδας, τόσο στο διπλωματικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της διεθνούς κοινής γνώμης, οι επεκτάσεις των οποίων μπορεί να επηρεάσουν και τυχόν επιχειρήσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προβεί τώρα σε δυο συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τη χώρα. Πρώτον, να αντικρούσει στο ίδιο διεθνές πλαίσιο όλα τα ψεύδη της Τουρκίας.

Δεύτερον, να συγκεντρώσει όλες τις άπειρες τουρκικές παρανομίες του τελευταίου έτους στην Θράκη, Αιγαίο και Μεσόγειο. Ένα απλό παράδειγμα, που μπορεί να αποτελέσει και τη βάση της ελληνικής πολιτικής, είναι ότι από τις αρχές του έτους η Τουρκία παραβιάζοντάς τη νομιμότητα «της γης και των πλανητών» εκτελεί με τον τσαμπουκά της αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά σε τρεις περιοχές που καταλαμβάνουν ελληνική κυριαρχία ακόμα και χωρικά ύδατα: Λήμνο και Σαμοθράκη, Μελαδιούς ,Χταπόδια και Αντίψαρα.

Αν κινηθεί γρήγορα…

Shares