Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Κόσοβο: Στη Χάγη για να καταθέσει για εγκλήματα πολέμου του UCK ο πρώην πρόεδρος της Βουλής…

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου Κάντρι Βέσελι θα μεταβεί στις 4 Δεκεμβρίου στη Χάγη για να παρουσιαστεί στο ειδικό δικαστήριο για τα εγκλήματα του UCK (Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου).

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Βέσελι, κλήθηκε να καταθέσει για την ένοπλη δράση του στις γραμμές του UCK και θα ανταποκριθεί για να υπερασπιστεί τον δίκαιο αγώνα για την απελευθέρωση του Κοσόβου.

«Η δικιά μου γενιά, όπως και προηγούμενες γενιές στον τόπο μας, βίωσε συνθήκες έντονης καταπίεσης. Δεν συμβιβαστήκαμε, αλλά αντιδράσαμε και είμαι υπερήφανος γι αυτό. […] Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το δικαστήριο θα αποδείξει τον δίκαιο αγώνα του UCK», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στην Πρίστινα ο Κάντρι Βέσελι.

Αδιευκρίνιστο παραμένει για την ώρα εάν ο Βέσελι κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος για εγκλήματα πολέμου ή υπό την ιδιότητα του μάρτυρα. Ο Κάντρι Βέσελι ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του αποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου και σύμφωνα με τις σερβικές αρχές είχε την ευθύνη του τομέα ασφάλειας και πληροφοριών. Σήμερα είναι αρχηγός το Δημοκρατικού Κόμματος (PDK), του τρίτου σε πολιτική δύναμη, βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών της 6ης Οκτωβρίου. Στην αρχηγία του PDK διαδέχθηκε τον Χάσιμ Θάτσι, όταν αυτός παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου Δημοκρατίας.

militaire.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares