Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Κορυφή μέσω… Πλατείας για τον ΠΑΟΚ…

Μπορεί να πέταξε ένα ημίχρονο, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πέρασε από τη Νέα Σμύρνη αφού «καθάρισε» τον Πανιώνιο με 2-0 και έπιασε εκ νέου τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας με 37 βαθμούς.Κάκιστη εικόνα από την ομάδα του Φερέιρα στο πρώτο 45λεπτο που τα βρήκε σκούρα κόντρα στον καλά στημένο Πανιώνιο.

Η είσοδος του Βιεϊρίνια στο ξεκίνημα της επανάληψης στη θέση του τραυματία Ελ Καντουρί άλλαξε άρδην την εικόνα του ματς και συνετέλεσε στο να φύγει ο ΠΑΟΚ με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη, διευρύνοντας έτσι το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στα 50 παιχνίδια δίχως ήττα.

Δεύτερο γκολ για Ίνγκασον στο πρωτάθλημα, σκόραρε και πάλι ο Άκπομ.

Έτσι ξεκίνησαν

Με τον Άκπομ στην κορυφή, αντί του Σφιντέρσκι παρέταξε την ομάδα του ο Αμπέλ Φερέιρα, που επέλεξε να κάνει τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς στο Αγρίνιο. Πιο συγκεκριμένα ο Ζίβκοβιτς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα βρέθηκαν οι Κρέσπο, Ίνγκασον, Γιαννούλης και Μάτος. Στη μεσαία γραμμή ο Μίσιτς ξεκίνησε δίπλα στον Ντόουγκλας Αουγκούστο, ενώ στα άκρα βρίσκονταν οι Μπίσεσβαρ και Λημνιός, με τον Ελ Καντουρί που να είναι πίσω από τον προωθημένο Άκπομ.

Από την άλλη, ο Νίκι Παπαβασιλείου ξεκίνησε με τον Μαλέρμπ κάτω από τα δοκάρια, τους Σαραμαντά, Σταυρόπουλο, Ντομίνγκες και Παπαγεωργίου στην άμυνα. Στα χαφ βρίσκονταν οι Κόρμπος και Οικονομίδης μαζί με τους Μασούρα, Παπανικολάου και Τσιλούλη, ενώ στην κορυφή ξεκίνησε ο Αραμπούλι.

Το ματς

Από την αρχή ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι ήθελε να έχει τον έλεγχο του ματς και το πέτυχε με την κατοχή στο πρώτο ημίωρο να ξεπερνάει ακόμα και το 70%. Ωστόσο, ο Πανιώνιος είχε κλείσει καλά τους χώρους και δεν επέτρεπε στους παίκτες του «δικεφάλου» να πατήσουν περιοχή.

Σε μια από τις λιγοστές φάσεις που τα κατάφερε η ομάδα του Φερέιρα ήταν στο 18ο λεπτό, όταν ο Άκπομ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο του Μαλέρμπ.

Ενώ ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις, παγιδευμένος στο παιχνίδι του “ιστορικού” ο Πανιώνιος πήρε μέτρα και προσπάθησε να απειλήσει, όπως και έγινε με τον Μασούρα στο 36ο λεπτό, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει δύσκολα το σουτ του νεαρού ακραίου σε κόρνερ.

Στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Μαλέρμπ ήταν σε ετοιμότητα και «καθάρισε» τη φάση, ενώ η απάντηση ήταν άμεση από τον Πανιώνιο που βρήκε ανοικτή την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά το τελείωμα του Αραμπούλι δεν ήταν καλό, με την μπάλα να φεύγει ψηλά.

Η μεγαλύτερη φάση στο πρώτο μέρος πάντως, ανήκε στον Πανιώνιο. Στις καθυστερήσεις του 45λεπτου, ο Αραμπούλι δοκίμασε απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα, αλλά ο Ζίβκοβιτς με ανάποδο χέρι έβγαλε την μπάλα από το παραθυράκι του.

Ότι δεν μπορούσε να κάνει ορθολογικά ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο, το έκανε με μια στατική φάση στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 48’ ο Βιεϊρίνια που μπήκε στο ματς στη θέση του τραυματία Ελ Καντουρί και έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα του, εκτέλεσε κόρνερ, με τον Μάτος να παίρνει την κεφαλιά αρχικά και τον Άκπομ στη συνέχεια να στρώνει στον Ίνγκασον ο οποίος μέσα από τη μικρή περιοχή τελείωσε ιδανικά τη φάση και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα ο Μαλέρμπ ήταν σε ετοιμότητα και με εντυπωσιακό τρόπο έβγαλε το σουτ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή.

Η ομάδα του Φερέιρα που είχε εντελώς διαφορετική εικόνα στο ξεκίνημα της επανάληψης και ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, έφτασε στο 53’ εκ νέου κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά το πλασέ του Ντόουγκλας στην κίνηση μετά την εξαιρετική συρτή μπαλιά του Γιαννούλη, έφυγε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Μαλέρμπ.

Το δεύτερο γκολ του δικεφάλου πάντως ήρθε στο 62’ σε μια φάση… καρμπόν με το πρώτο τέρμα. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε και πάλι το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε από τον Μπίσεσβαρ στον Κρέσπο που ήταν αμαρκάριστος και εκείνος με το κεφάλι γύρισε στον Άκπομ που από το δεύτερο δοκάρι έσπρωξε την μπάλα στην εστία του «ιστορικού» για το 2-0.

Σε μία από τις λιγοστές φάσεις του Πανιωνίου στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ζίβκοβιτς ήταν εκεί, αφού στο 69’ κράτησε ανέπαφη την εστία του νικώντας σε τετ α τετ τον Αραμπούλι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανιώνιος (Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ. Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Οικονομίδης, Τσιλούλης (82’ Τσιλούλης), Μασούρας, Παπανικολάου (68’ Εμμανουηλίδης), Αραμπούλι.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντάγκλας, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ (73’ Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί (46’ Βιεϊρίνια), Λημνιός (81’ Πέλκας), Άκπομ.
sport-fm.gr

Shares