Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023

Κορυφαίους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι ζήτησε με επιστολή ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την UEFA

Κορυφαίους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι ζήτησε με επιστολή ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την UEFA

Ως πρόεδρος της Super League, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε να οριστούν ελίτ και πρώτης κατηγορίας διαιτητές στα ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης.


Η θέση των ομάδων είναι ξεκάθαρη σε ό,τι έχει να κάνει με τα ντέρμπι του πρωταθλήματος. Ζητούν ξένους διαιτητές, ελίτ ή πρώτης κατηγορίας, στα ντέρμπι, αρχής γενομένης από τα ματς ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με θεσμική επιστολή ως πρόεδρος της Λίγκας προς την UEFA, ζήτησε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για να στείλει κορυφαίους ξένους διαιτητές.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφερόμαστε στην από 4/9/2023 επιστολή σας προς την ΕΠΟ, η οποία περιορίζει προσωρινά τους διαιτητές UEFA ελίτ και κατηγορίας 1 να διευθύνουν αγώνες της Super League 1 στην Ελλάδα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου 2023 και μετά από αυτή τη διεθνή διακοπή θα διεξαχθεί η τέταρτη αγωνιστική.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα δούμε κρίσιμους αγώνες μεταξύ των μεγάλων συλλόγων όπως ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης.

Ως Super League ζητάμε τη συμβολή σας (ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Super League στις 8/09/2023) για να οριστούν διαιτητές UEFA ελίτ και πρώτης κατηγορίας.

Είναι πολύ σημαντικό για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των αγώνων μεταξύ των μεγάλων συλλόγων, δηλαδή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, να ορίζονται ξένοι διαιτητές μόνο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ως Super League, θα θέλαμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ξένων διαιτητών αγώνων κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι διαιτητές του αγώνα θα αισθάνονται ασφαλείς και θα έχουν την ανάλογη φιλοξενία.

Εκ μέρους της Super League, σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας σε αυτό το θέμα και ελπίζουμε στη θετική σας απάντηση.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Ευάγγελος Μαρινάκης

Πρόεδρος

Super League 1 Ελλάδα».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares