Παρασκευή , 27 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός:«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown – Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα

Κορωνοϊός:«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown - Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα

Κορωνοϊός:Σύμφωνα με όσα αναφέρουν χλωμό είναι η άρση των περιορισμών στις 30 Νοεμβρίου και έρχεται παράταση

Ολοταχώς προς παράταση οδεύει το καθολικό lockdown που βρίσκεται η χώρα, καθώς μπορεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων να έχουν παρουσιάσει μια μικρή κάμψη αλλά δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που έχουν θέσει κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, ενώ ο διασωληνωμένων παραμένει σταθερά υψηλός.

Αποφάσεις για άρση lockdown

«Με τα σημερινά δεδομένα, δεν φαίνεται ρεαλιστική η άρση των περιορισμών την 1η Δεκεμβρίου», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνεντευξή του στην διαδικτυακή εφημερίδα Political, ενώ τονίζει ότι το σχέδιο για τη σταδιακή άρση του lockdown θα παρουσιαστεί το συντομότερο δυνατόν.

«Παρά την εφαρμογή του lockdown παρατηρείται ακόμη μεγάλη κινητικότητα που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τον αριθμό των κρουσμάτων. Επιπλέον, συνεχίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας εξαιτίας του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου των προηγούμενων εβδομάδων. Περιμένουμε λοιπόν να διαπιστώσουμε την εξέλιξη της επιδημιολογικής καμπύλης και θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται ρεαλιστική η άρση των περιορισμών την 1 η Δεκεμβρίου», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τονίζει ότι, όταν αρθούν οι περιορισμοί, θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, ενώ η εστίαση σχεδιάζεται να λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα, με κανόνες και ωράριο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares