Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κορονοϊός:Ακραία μέτρα παίρνει η Αλβανία – Σε καραντίνα όσοι ταξιδεύουν από Ελλάδα-Ιταλία και πρόστιμα 5.000 ευρώ…..

Κορονοϊός:Ακραία μέτρα παίρνει η Αλβανία - Σε καραντίνα όσοι ταξιδεύουν από Ελλάδα-Ιταλία και πρόστιμα 5.000 ευρώ.....

Ακραία μέτρα παίρνει η αλβανική κυβέρνηση για την καταπολέμηση του κορονοϊού, θέτοντας σε καραντίνα τους επισκέπτες από Ιταλία και Ελλάδα. Ταβιά τα πρόστιμα σε περίπτωση ανυπακοής.


Όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Αλβανία από την Ιταλία και την Ελλάδα πρέπει να μπουν σε κατ’ οίκον καραντίνα. Σε περίπτωση μη τήρησης της οδηγίας θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 5000€. Το μέτρο αφορά όσους σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι αυτό αλλά και αναδρομικά για όσους ταξίδεψαν τις περασμένες 14 ημέρες.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι το συγκεκριμένο κυβερνητικό μέτρο. Προειδοποίησε ότι από αύριο (σήμερα) η ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις θα πραγματοποιεί ελέγχους στους δρόμους.. Η αστυνομία θα δημιουργήσει σημεία ελέγχου για να επιθεωρεί τα οχήματα και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που έφθασαν από τις προαναφερθείσες χώρες κατά τις τελευταίες 14 ημέρες δεν κυκλοφορούν δημόσια όπως αναφέρει το himara.gr.

Ο Ράμα ζήτησε από τους Αλβανούς να σεβαστούν τις οδηγίες της κυβέρνησης και να παραμείνουν στα σπίτια τους ώστε να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την επαφή με άλλους ανθρώπους.

Τα δραστικά αυτά μέτρα ήρθαν κατόπιν της ανακοίνωσης του πρώτου θανάτου εξαιτίας του κορονοϊού στην Αλβανία. Η άτυχη γυναίκα ηλικίας 73 ετών κατέληξε χθες, αφού πέρασε την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομείο στο Δυρράχιο. Υπάρχει υποψία ότι μπορεί να έχει μολύνει τουλάχιστον 5 άλλους ανθρώπους.

 

 

 

pentapostagma

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares