Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κορονοϊός – Υπουργείο Παιδείας: Συζήτηση με αξιωματούχους της ΕΕ για τον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων….

Κορονοϊός - Υπουργείο Παιδείας: Συζήτηση με αξιωματούχους της ΕΕ για τον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων....

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η Σύνοδος υπουργών Παιδείας της ΕΕ για τον κορονοϊό, μέσω τηλεδιάσκεψης


Για ευρωπαϊκά προγράμματα και την ψηφιακή εκπαίδευση συζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με την Ευρωπαία Επίτροπο για θέματα Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η Σύνοδος υπουργών Παιδείας της ΕΕ για τον κορονοϊό, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τους υφυπουργούς Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη, υποδέχτηκαν την Ευρωπαία Επίτροπο Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Την Επίτροπο συνόδευαν ο Γεώργιος Μοσχόβης, αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο Γκουγκλιέλμο ντι Κόλα, μέλος του Γραφείου της Επιτρόπου.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου, όπως οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, το πρόγραμμα Erasmus+, το σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση και άλλα.

Η υπουργός και οι υφυπουργοί ενημέρωσαν την Επίτροπο για το συνολικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία που έχει προωθήσει η ηγεσία του υπουργείου, από τη βάση προς την κορυφή της εκπαιδευτικής πυραμίδας, καθώς και για το σχεδιασμό τους για το επόμενο διάστημα.

Η κ.Κεραμέως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή των ελληνικών πανεπιστημίων στην Πρωτοβουλία Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, την προτεραιότητα που αποδίδει η κυβέρνηση στην εξωστρέφεια του εκπαιδευτικού συστήματος, την επιδίωξη για περαιτέρω συνέργειες με τα κράτη-μέλη της ΕΕ σε θέματα παιδείας.

Η κ. Κεραμέως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κ. Γκαμπριέλ για τις εξελίξεις που επέφερε στην εκπαίδευση της χώρας ο κορονοϊός και τις προληπτικές δράσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, όπως την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των δομών εκπαίδευσης.

Με αυτή την αφορμή, η υπουργός αναφέρθηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη, μεταξύ των υπουργών Παιδείας της ΕΕ, αναφορικά με τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην εκπαίδευση των κρατών-μελών της Ένωσης, και η οποία πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας της κυρίας Κεραμέως και επικοινωνίας της με την Κροατική προεδρία της ΕΕ.

Αφού ολοκληρώθηκε η επίσκεψη, η υπουργός συνόδευσε την Ευρωπαία Επίτροπο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares