Παρασκευή , 7 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές εμβολίου στις ΗΠΑ – Ελπίδες για εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Οκτώβριο…

Κορωνοϊός: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές εμβολίου στις ΗΠΑ – Ελπίδες για εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Οκτώβριο...

Εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για το νέο κορωνοϊό ελπίζει να έχει παρασκευάσει μέχρι τον Οκτώβριο – εν αναμονή ενός νέου κύματος της πανδημίας – ένας πολυεθνικός φαρμακευτικός κολοσσός…

Ο λόγος για την Pfizer, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι ξεκίνησε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους του υποψήφιου εμβολίου σε συνεργασία με την εταιρεία ανοσοθεραπείας BioNTech, μετά την σχετική έγκριση των αρμόδιων γερμανικών εποπτικών Αρχών.

Σε ανακοίνωσή της η Pfizer αναφέρει ότι ήδη χορηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε εθελοντές στη Γερμανία οι πρώτες δόσεις του υποψήφιου εμβολίου BNT162 στο πλαίσιο ενός από τα 120 και πλέον προγράμματα, που «τρέχουν» ανά την υφήλι, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες δοκιμές και στην Ιατρική Σχολή Γκρόσμαν του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, ενώ εθελοντές θα αρχίσει να στρατολογεί και το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ.

Στόχος η παρασκευή εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου μέχρι το 2021

«Με το μοναδικό πρόγραμμα κλινικών μελετών που ξεκινά από την Ευρώπη και τώρα τις ΗΠΑ, ανυπομονούμε να προχωρήσουμε γρήγορα με τους συνεργάτες μας στη BioNTech και τις ρυθμιστικές Αρχές για να προσφέρουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στους ασθενείς που το χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε χθες Τρίτη ο Άλμπερτ Μπούρλα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. «Το σύντομο, μικρότερο των τεσσάρων μηνών χρονικό διάστημα, στο οποίο καταφέραμε να περάσουμε από τις προ-κλινικές μελέτες σε ανθρώπινες δοκιμές είναι εξαιρετικό και αποδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευσή μας να αφιερώσουμε τους καλύτερους πόρους μας στη μάχη κατά της Covid-19», πρόσθεσε.

Ο δρ Μάικλ Ντόλστεν, επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων της Pfizer, είπε στο CNBC ότι στόχος του φαρμακευτικού κολοσσού είναι να έχουν παρασκευαστεί εκατομμύρια δόσεις του υποψήφιου εμβολίου μέχρι τον Οκτώβριο και εκατοντάδες εκατομμύρια μέχρι το 2021.

Ετοιμάζονται εγκαταστάσεις σε ΗΠΑ και Βέλγιο για την μαζική παραγωγή του εμβολίου

Καθώς συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους η Pfizer και η BioNTech συνεργάζονται για να αυξήσουν της δυνατότητες παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων του εμβολίου σε μια προσπάθεια να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση. Στις ΗΠΑ, όπου τα θύματα του κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τις 71.000, η Pfizer έχει εντοπίσει πιθανές τοποθεσίες παραγωγής σε εγκαταστάσεις που διαθέτει στη Μασαχουσέτη, το Μίσιγκαν και το Μισσούρι, καθώς και σε μια εγκατάσταση στο Βέλγιο.

«Αισιοδοξούμε ότι η προώθηση πολλαπλών υποψηφίων εμβολίων σε δοκιμές σε ανθρώπους θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε τις ασφαλέστερες, πιο αποτελεσματικές επιλογές εμβολιασμού κατά της Covid-19″, δήλωσε ο Oυγούρ Σαχίν, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech.

Εάν στεφθούν με επιτυχία οι προσπάθειες της Pfizer και της BioNTech για την παραγωγή και έναρξη διανομής του εμβολίου μέχρι τον Οκτώβριο, τότε οι δύο εταιρείες θα έχουν ξεπεράσει το ρεαλιστικό, όπως θεωρούν επιστήμονες και ειδικοί στη δημόσια υγεία, χρονοδιάγραμμα των 12 έως 18 μηνών. Το εμβόλιο για την παρωτίτιδα, το ταχύτερο, όπως θεωρείται, που παρασκευάστηκε ποτέ, χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να αναπτυχθεί πριν κυκλοφορήσει το 1971.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares