Κυριακή , 24 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Κορονοϊός Βατόπουλος: «Γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα» (Βίντεο)

Κορονοϊός Βατόπουλος: «Είτε είναι 1.500 είτε είναι 2.000, είναι πολλά τα κρούσματα», υποστήριξε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

«Στην επιδημιολογία κοιτάμε τον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών», δήλωσε, όσον αφορά τα κρούσματα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Μιλώντας στο Mega, επισήμανε ότι είναι αναμενόμενο να μην είναι ομαλή η πορεία των κρουσμάτων και μέρα με τη μέρα να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Γενικά, υπάρχει μια ελάττωση, σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι αυτή η ελάττωση κατά την εκτίμησή του δεν είναι επαρκής, με την έννοια ότι τα κρούσματα που εξακολουθούν να υπάρχουν είναι πολλά.

«Είτε είναι 1.500 είτε είναι 2.000, είναι πολλά τα κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά. Δίνοντας μια εξήγηση γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα είπε ότι «αίσθηση μου είναι ότι ξεκινήσαμε από ψηλά», εξηγώντας ότι μετά το καλοκαίρι υπήρχαν πολλά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, συνεπώς «η βάση από την οποία ξεκίνησε το δεύτερο κύμα ήταν αρκετά ψηλή». Γι’ αυτό «υπάρχει αντίσταση στο να κατεβούν οι αριθμοί των κρουσμάτων γρήγορα».

Σχετικά με τα μέτρα και την καραντίνα, σημείωσε ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες δυο-τρεις ημέρες και προς το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις επ’ αυτού. «Αρκετά δύσκολα είναι τα πράγματα για να κάνουμε ελεύθερα Χριστούγεννα», εκτίμησε. Στάθηκε δε στη σημασία της τήρησης των υπάρχοντων μέτρων, που πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares