Πέμπτη , 28 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Κορονοϊός Βασιλακόπουλος: Η καραντίνα δεν έχει αποδώσει όσο θα θέλαμε – Ίσως ανοίξουμε 2η Εβδομάδα Δεκεμβρίου (Βίντεο)

Κορονοϊός Βασιλακόπουλος: Τα μέτρα αποδίδουν λιγότερο από όσο θέλαμε - Το λιανεμπόριο να ανοίξει με ραντεβού [vid]

Κορονοϊός Βασιλακόπουλος: Την άποψη ότι το λιανεμπόριο θα πρέπει να ανοίξει στο πρότυπο των κομμωτηρίων, δηλαδή να λειτουργεί με ραντεβού, εξέφρασε στην Kontra24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας, μάλιστα, ότι τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού αποδίδουν λιγότερο απ’ όσο θα ήθελαν οι επιστήμονες.

Κορονοϊός Βασιλακόπουλος: Τα μέτρα αποδίδουν λιγότερο από όσο θέλαμε – Το λιανεμπόριο να ανοίξει με ραντεβού

«Υπάρχει μία τοπική κάμψη. Τα μέτρα όμως αποδίδουν λιγότερο απ’ ό,τι θα θέλαμε. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στην Βόρεια Ελλάδα. Στις εισαγωγές δεν έχουμε δει ακόμα την επίδραση των μέτρων», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος και, αναφορικά με το ΕΣΥ και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, πρόσθεσε: «Σε ΜΕΘ το σύστημα είναι στα όριά του… Από το 2012 έως το 2019 δεν προστέθηκε καμία κλίνη ΜΕΘ».

Σχετικά με το άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων, ο καθηγητής ανέφερε: «Το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει αλλά όπως τα κομμωτήρια, με ραντεβού… Τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν γρήγορα, δεν είναι πηγή διασποράς… Να ανοίξουμε τις ασφαλείς δραστηριότητες».

Ωστόσο, σε αυτές δεν συμπεριέλαβε τα μπαρ καθώς όταν οι άνθρωποι είναι όρθιοι, δίπλα ο ένας στον άλλο και όπου η μουσική είναι δυνατή, καθώς για να ακουστούν όσοι μιλούν πρέπει να φωνάζουν, με αποτέλεσμα να βγάζουν αερόλυμα.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares